Joulupuu-keräys Parkanon ja Kihniön lapsille alkoi

Saara Kautto ja Hanna Toivo Parkanon MLL:n yhdistyksestä laittoivat pakettikortit Halpa-Hallissa olevaan joulupuuhun.

Joulupuu-keräyksen kautta saa moni lapsi ainoan joululahjansa. Tänä vuonna joululahjaa odottaa 150 lasta ja nuorta Parkanossa ja Kihniössä. Määrä on kasvanut, sillä viime vuonna lahjoja kerättiin 90:lle lapselle ja nuorelle.
Pakettikortteja on otettavissa joulupuun oksilta Halpa-Hallissa, Pop-up Parkanossa ja Tokmannilla.
Joulupuu-keräys 2018 Pirkanmaan keräyksen järjestää Parkanossa MLL:n Parkanon yhdistys. Lahjat toimittaa perille sosiaalitoimi.
– Monille ihmisille on tärkeää, että he saavat auttaa paikallisia. Kaikki lahjat menevät parkanolaisille ja kihniöläisille lapsille ja nuorille, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Saara Kautto.
Lahjoja ei ole pakko paketoida, vaan ne voi tuoda pussissa joulupuun alle. Yhdistyksen talkooväki tarkistaa lahjat ja paketoi ne Perheiden Talossa, josta sosiaalitoimi jakaa ne suoraan perheisiin.

Lahjat pussissa joulupuun alle

Joulupuu on koristeltu pakettikorteilla, joissa kerrotaan tytön tai pojan ikä. Lahjoittaja ottaa mukaansa kortin, hankkii lahjan ja tuo sen pussissa joulupuun luo. Lahjapussit laitetaan joulukuusen alle ja lahjakortit laatikkoon.
Lahjat menevät 0–17-vuotiaille. Nuorille mieluisa muistaminen on lahjakortti.
– Toivomme myös yritysten innostuvan mukaan Joulupuu-keräykseen, Kautto sanoo.
Keräykseen voi lahjoittaa myös rahaa. Lahjoitetut summat käytetään kokonaisuudessaan lahjojen ja lahjakorttien ostoon.
Keräys jatkuu 14. joulukuuta iltapäivälle saakka.

Käsityömarkkinat jälleen ensi sunnuntaina

MLL:n paikallisyhdistyksellä on vilkas joulun aika, sillä ensi sunnuntaina yhdistys järjestää perinteisen myyntitapahtuman urheilutalolla. Käsityömarkkinoilla on 70 myyjää.
– Myyntipaikat myytiin tänä vuonna ennätyksellisen nopeasti, Saara Kautto sanoo.
Pöydiltä löytyy tänäkin vuonna leipomuksia, villasukkia, käsintehtyjä joulukoristeita ja paljon muuta. Uutuutena on valokuvauspiste, jossa vanhemmat voivat valokuvauttaa lapsensa vaikka joulukortteja varten. Matti Niemi kokoaa pukuhuoneeseen rekvisiittaa, jota voi käyttää kuvauksessa.
Kahvion toiminnasta vastaavat partiolaiset.