Koulukampuksen nimi on Kaarna

Parkanon tuleva koulukampus on nimeltään Kaarna. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti ja kehujen kanssa nimitoimikunnan seuloman ehdotuksen, jota kiitettiin ytimekkääksi ja Parkanon luontoon hyvin istuvaksi.
Keskustelua aiheutti se, riittääkö pelkkä Kaarna-nimi vai tarvitseeko se jonkin rakennuksen käyttöä kuvaavan etu- tai jälkiliitteen. Se jätettiin sivistyslautakunnan päätettäväksi.
Sivistysjohtaja Jenni Alppi kertoi ensimmäisen keräyskierroksen kampuksen avointen ovien päivässä sekä kirjastossa tuottaneen puolensataa nimiehdotusta. Nimitoimikunta ei tyytynyt niihin, vaan pyysi lisää muun muassa kouluilta. Toinen kierros tuotti parikymmentä ehdotusta lisää, myös Kaarnan.
– Kaarnasta tuli parikin ehdotusta, ja se oli heti toimikunnan yksimielinen suosikki. Kaarna liittyy luontoon ja löytyy Parkanon vaakunasta. Kaarna on kuori, jonka suojassa saa kasvaa. Talon julkisivumateriaalikin muistuttaa kaarnaa, Alppi luetteli.
Anne Santoo (sd) kehui valintaa loistavaksi ja Kaarnaa helpoksi sanaksi, jonka kaikki ymmärtävät.
– Mettänen paikkakunta ja vaakunakin kuvaa männynkrätkyä. Kaarna on hyvä nimi, Kyösti Mansikkaviita (sin) sanoi.
Jyrki Uotila (sd) kiitteli myös nimeä, mutta kaipasi selittävää etuliitettä, jotta tilaisuuksien järjestäjien on helpompi kutsua yleisö paikalle vaikkapa kaukaa maakunnan toiselta puolelta.
– Kaarna on aivan loistava, miksi tarkertua alkuliitteisiin. Urheilutalokin on tullut tunnetuksi. Osoite meidän täytyy kuitenkin antaa niille valkeakoskelaisille, Pasi Viitasalo (kok) perusteli.
Reijo Ojennus (sin) kertoi esittäneensä jo kaupunginhallituksessa, että etuliite jätetään sivistyslautakunnan määriteltäväksi. Hän uudisti esityksensä.
– Kannatan Ojennusta, kerrankin, Tapio Ristamäki (sd) huusi väliin.
Aki Haapaniemi (kesk) pohdiskeli, ettei esimerkiksi monitoimikeskus tai -talo etuliitteenä kerro kuitenkaan mitään. Hänkin suositteli jatkopohdiskelua.
– Ei varmaan kannata ruveta sorvaamaan etuliitteitä. Sivistysjohtaja ja -lautakunta valmistelevat, Ari Lamminmäki (kesk) summasi ja näin myös päätettiin.
Perttu Kovesjärvi (kesk) tosin piti Kaarna-nimeä sinänsä riittävänä.
– Jos sitä ei saada menee ihmisten tietoisuuteen, niin täytyykö sinne pumpata vielä lisää rahaa, hän heitti.