Seurakunnan itsenäisyys on säilytettävä

Kirkko ja tapuli on nyt remontoitu. Joni Lentovaara aikoo kirkkovaltuutettuna seurata, että seurakunnan kiinteistöistä pidetään jatkossakin hyvä huoli.

Joni Lentovaara (30) suostui seurakuntavaalien ehdokkaaksi ja periaatteessa myös kirkkovaltuutetuksi lähes siltä istumalta, kun häntä kysyttiin mukaan. Yhteinen seurakuntamme -ehdokaslistalta tuli sopuvaaleissa valituksi koko ehdokaskaarti sellaisenaan.
Lentovaara arvelee, että sopuvaalit luontuvat Karviaan.
– Ehkä ehdokkaita ei kysytäkään listalle enempää kuin se määrä mitä kirkkovaltuutettuja tarvitaan, Lentovaara miettii.
Hän kuuluu 15-jäsenisen kirkkovaltuuston nuoreen kaartiin, sillä keski-ikä on 54 vuotta.
Karvian kirkkovaltuustossa vaihtui 6 jäsentä. Valituiksi tulivat Juha Rinne, Veijo Tommila, Lauri Viitala, Leena Ylilammi (uusi), Miia Ylilammi, Anne Aho, Joni Lentovaara (uusi), Pii Lepola (uusi), Eija Mahlamäki, Malle Niemelä (uusi), Johanna Anttila (uusi), Seppo Haapaniemi, Ritva Koivumäki, Elina Kyyhkyharju ja Esa Pukkila (uusi).

Kiinteistöjen kunto kiinnostaa ammattilaista

Lentovaara lähti empimättä mukaan, koska on kiinnostunut seurakunnan tulevaisuudesta. Hän tuntee toimintaa etenkin kiinteistöjen osalta.
– Kirkkovaltuutettuna minulle on tärkeintä, että seurakunta pysyy itsenäisenä ja kiinteistöt kunnossa. Seurakuntien liitokset eivät kiinnosta, Lentovaara sanoo.
Kiinteistöjen kunto kiinnostaa Lentovaaraa, jolla on rakennusalan koulutus. Rakennuspalvelu Joni Lentovaara oli kolmena vuotena mukana kirkon kunnostusprojektissa ja muissa seurakunnan kiinteistöjen remonteissa.
–  Kirkko oli haastava kohde. Kokouksia rakennustyöryhmän kanssa pidettiin 51 kertaa. Sieltä kautta pääsin tutustumaan seurakuntamme porukkaan lähemmin.
Kirkon ja kellotapulin remontti saatiin valmiiksi tänä vuonna.
– Seuraavat remonttikohteet ovat kappelinmäellä. Siellä oleva rakennus vaatii ulkomaalauksen. Kappelin tiilikaton pesin ja rännit uusittiin.
Lentovaara arvelee, että kirkkovaltuusto käsittelee jossain vaiheessa leirikeskus Rastiaisen tulevaisuutta. Hänen mielestään leirikeskus tulee säilyttää seurakunnan omistuksessa.
– Rastiainen on hieno paikka, jossa seurakunta järjestää esimerkiksi lasten leirejä. Seurakunta vuokraa paikkaa, ja itsekin vietin siellä suvun kanssa syntymäpäiväjuhlat. Kaukaisemmille vieraille on myös majoitustilat, Lentovaara sanoo.
Lentovaara osallistuu lähinnä luonnossa järjestettäviin seurakunnan tilaisuuksiin, kuten laavu-iltaan.
– Kirkossa tulee käytyä harvoin vapaa-aikana, kun siellä on paljon ollut työaikana.
Vapaa-aikansa Lentovaara viettääkin luonnossa, jossa hän mielellään talvisin liikkuu moottorikelkkaillen.