Tapanina tanssitaan taas Ihantolassa

Noora Törmä ja Sami Niemelä kertovat, että Tapaninpäivätansseilla kokeillaan, löytyykö ihmisiltä intoa osallistua vastaaviin tapahtumiin.

Tapaninpäivätanssit tekevät paluun Ihantolaan Kihniön Nuorisoseura ry:n järjestämänä. Sami Niemelä ja Noora Törmä kertovat, että tansseilla kerätään varoja yhdistykselle.
– Paikalla on makkaratarjoilu ja kahvitus.
Toinenkin tarkoitus on olemassa. Tapahtuman avulla kokeillaan, millainen vastaanotto perinteisillä tansseilla on. Ainakin päivätanssien perään on kyselty kerran jos toinenkin.
Joskus muinoin toinen joulupäivä houkutteli Ihantolaan jopa parisataa ihmistä. Nyt järjestäjät sanovat olevansa tyytyväisiä, jos tanssimaan tulee noin 30–40 henkilöä.

Tilaa nuorille ja yhdistyksille

Tapaninpäivätanssien lisäksi Ihantolaan on suunnitteilla muutakin toimintaa, mutta rakennusta on sitä ennen kunnostettava. Salin puolelle on kuluvan viikon maanantaina tilattu ilmalämpöpumppu. Niemelän mukaan pumpun hankintaan tuli tukea säästöpankkisäätiöltä, ja yhdistys maksoi itse jäljelle jääneen summan.
Alkuvuodesta Ihantolaan tehdään kuntokartoitus, jonka tulosten perusteella alkaa avustuksen haku uudistustöitä varten. Niemelä arvioi, että sali, aula ja wc-tilat pitää remontoida. Mikäli hanke lähtee liikkeelle, niin talkootyöllä aiotaan hoitaa rakennuksen ulkovuoraus ja katto.
Myös vanhaan keittiötilaan on tulossa muutoksia. Sieltä puretaan laitteet, ja tila tulee bändien ja muiden musiikin harrastajien käyttöön. Kaapit jäävät paikoilleen, jotta niihin saa soittimia lukkojen taakse.
Ihantolan aulan nykyisen baarikeittiön paikalle tulee mahdollisuus ruoanlaittoon.
– Uudistusten tarkoitus ei kuitenkaan ole tehdä Ihantolasta juhlapaikkaa, vaan tila nuorten ja yhdistysten käyttöön.
Tällä hetkellä Ihantolassa pyörii liikuntaharrastuksia, ja kesäteatterilaiset käyttävät taloa harjoituksiin ja varastoimiseen. Ensi kesäksi on suunnitteilla ainakin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna esitettävä revyy, jonka ohjaa Jari Järventausta.