Senioritanssi virkistää kehoa ja mieltä

Senioritanssi virkistää mieltä, vahvistaa muistia ja tarjoaa iloista yhdessäoloa senioritanssiohjaaja Maiju Kujanpään johdolla (oikealla).

Karviassa alkoi uusi sosiaalinen ja virkistävä liikuntamuoto senioritanssi. Keskiviikkoisin kahden aikaan toistaiseksi kokoontuva tanssikerho on tarkoitettu nimensä mukaan iäkkäille ja liikkumiskyvyltään erilaisille ihmisille. Senioritanssi on ennen kaikkea sosiaalista ja seurallista sekä parantaa tasapainoa ja jalkojen kuntoa.
Terveysliikunnan hyödyt ovat moninaiset. Parhaimmillaan se tuo uusia ystäviä, lisää vireyttä ja henkistä voimaa.
Iloa ja nauru raikui ensimmäisessä harjoituksissa, kun koulutettu senioriohjaaja Maiju Kujanpää johti joukkoja. Yksinkertaiset askelkuviot takasivat, että jokainen pääsi heti jyvälle ja sai ilmaista itseään tanssimusiikin tahtiin.
– Mainiota aivojumppaa. Kivaa ja sopivan haasteellista, totesi Sirkka Hauskamaa.
Sirpa Kontiaista viehättivät lempeät liikemuodot kuten myös Terttu Mäki-Niskalaa, jonka tanssia ei asennettu tekonivel haitannut lainkaan. Sirpa Viholaa puolestaan kiehtoi hyvärytminen musiikki.
Maiju Kujanpään mukaan musiikki perustuu kansantansseihin tai muihin rytmeihin kuten valssiin, sambaan ja tangoon. Senioritansseja tanssitaan useimmiten paripiirissä, jossa tanssipari jatkuvasti vaihtuu. Tanssivalikoimissa on myös yhdessä piirissä tanssittavia tansseja ja soolotansseja ryhmissä.
– Jokainen tanssi koostuu samoina toistuvista askelsarjoista, jotka on helppo oppia.
Mitään tanssitaitoja ei tarvitse ennakkoon olla. Myöskään mies tai naisrooli ei ole ratkaiseva, naisetkin voivat ihan hyvin tanssia keskenään. Senioritanssitunneille tullaan joustavissa arkivaatteissa ja tanssiin sopivissa kengissä. Lämmin tulee, joten on hyvä ottaa myös vesipullo mukaan.
Ensimmäinen senioritanssitunti toteutettiin palloilusalissa, koska verenluovutus oli vallannut Karviasalin. Jatkossa ohjaaja vie joukkonsa sinne, jolloin opeteltavia askelkuvioita voi seurata suoraan seinästä avautuvien peilien kautta.
Senioritanssi on mainio seurustelu- ja yhdessäolon muoto, mutta myös erinomaista terveysliikuntaa, joka tarjoaa niin henkistä kuin fyysistä virkistystä. Karviassa uusi harrastusmuoto halutaan juurruttaa paikkakunnalle yhteistyökumppaneiden ja verkostojen kautta. Päämääränä on ikäihmisten hyvinvoinnin tukeminen hauskan ja mukavan senioritanssin avulla.

Sirpa Ala-Rämi