Karvian kädentaitajat ideoivat matkamuistoja

Saunahattuja, villatöppösiä, avaimenperiä, mukeja ja kivipeikkoja. Karvialaisten käsistä ja ideoista syntyy matkamuistoja moneen lähtöön. Sinikka Myllyviita luo omaperäisiä nukkeja pääasiassa kierrätysmateriaaleista.

Kun Karviassa kutsuttiin kädentaitajia ideoimaan tuotteita matkailijoita varten, paikalle tuli liki 30 kuntalaista.
Ideat lähtivät heti lentoon, ja osalta löytyi jo valmiitakin tuotteita. Kivipeikkoja ja Karvia-mukeja, villatöppösiä ja pellavaisia saunahattuja muun muassa voi olla kaupan jo keväällä avattavan Kanttin katsomon esitysten yhteydessä tai Moon Karviasta -myymälässä.
– Tarkoitus on tuotteistaa matkamuistoja ja palveluita tulevaa Geopark-statusta ja lisääntyvää matkailua varten, kunnanjohtaja Tarja Hosialuoma kertoo.
Tuotteita varten kunta on rekisteröinyt Karvia Design – ja Willi Karvia -tuotemerkit.
Hosiasluoma kiittää käsityöharrastajia aktiivisuudesta. Ryhmä on kokoontunut pari kertaa ja osoittanut olevansa luova ja innostunut yhteisestä projektista.
Liikuntasihteeri Sirpa Ala-Rämi kertoo, että ryhmällä on oma WhatsApp-rinki, jossa sovitaan yhteisistä tapaamisista.
– Ryhmälle tulee Kirkonkylän vanhan koulun yläkertaan kerhotila, jossa on isoja pöytiä, ompelukoneita ja saumureita. Moni on todennut, että ideointi, käsitöiden tekeminen ja askartelu luonnistuvat parhaiten yhdessä muiden tekijöiden kanssa sitä varten varatussa tilassa, Ala-Rämi toteaa.
Käsitöitä tehdään yhdessä myös joka toinen maanantai Marjasuon kylätalon kädentaitokahvilassa.
Hänen mukaansa Willi Karvia -tuotteille vain taivas on rajana. Willi Karvia -brändin alle voisi kehittää muun muassa valmiin eväspaketin karvialaisista perinneruuista.

Trikookuoseja ja mietelauseita

Leivontaan erikoistunut Jukka Penttilä lupaa ideoida Karvia-leivonnaisen, ja Jessica Suominen on suunnitellut trikookuosin, jota koristaa Karvian vaakunasta tuttu Skanssin linnoitus -kuvio. Kankaasta hän aikoo ommella ainakin lasten lastenvaatteita.
Sinikka Myllyviita on erikoistunut omaperäisten ja ilmeikkäiden nukkehahmojen ideointiin ja valmistukseen. Saunatekstiilejä hän tekee pellavakankaasta.
Karvialaisille tuttuja kivipeikkoja työstää Sinikka Pihlajaviita, joka suunnittelee parhaillaan Karvia-logolla koristeltuja villatöppösiä.
Päivi Nevala koristelee mukeja karvialaisuutta kuvaavilla mietelauseilla ja askartelee heijastimia.
Ala-Rämin mukaan ryhmään ilmoittauneiden joukosta löytyy kädentaitajien lisäksi talkoohenkeä markkinointiin, nettimainosten ja julisteiden tekemiseen sekä ruokapalveluiden järjestämiseen.
Hosiasluoman mielestä on kunta haluaa kannustaa yksittäisiä kuntalaisia hyödyntämään matkailun tuomia mahdollisuuksia.
– Meillä käy jo nyt paljon matkailijoita Annen Taidekahvilan houkuttelemana. Katsomon ja mahdollisen Geoparkin myötä määrä vain lisääntyy entisestään.