Parkano kakkoseksi kuntien yrittäjyys- ja elinvoimakisassa

Parkano on sijoittunut toiseksi Pirkanmaan Yrittäjien ja Pirkanmaan liiton järjestämässä maakunnan kuntien yrittäjyys- ja elinvoimakisassa. Kisan voittaja Sastamala oli vain niukasti parempi. Kolmanneksi sijoittui Lempäälä.
Parkanon vahvuuksina raati pitää ennakkoluulotonta kokeilukulttuuria sekä nopeaa reagointikykyä.
– Tästä hyvä esimerkki on kunnan ja kehitysyhtiön nopeat toimenpiteet työvoiman saatavuuden varmistamiseksi. Parkanossa on myös ymmärretty kunnan, yritysten ja oppilaitosten välisen yhteistyön merkitys alueen elinvoimalle. Kiitosta saa myös naapurikuntien kanssa tehtävä kunta- ja maakuntarajat ylittävä yhteistyö, Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen kehui.
Yrittäjyys- ja elinvoimakunnan tittelistä kilpailtiin nyt kolmatta kertaa ja mukana olivat kaikki 22 Pirkanmaan kuntaa. Kärkikolmikon lisäksi Ruovesi palkittiin kuntana, joka vuoden 2018 aikana kohensi eniten omaa elinvoima-asemaansa.
Kilpailun ovat aikaisemmin voittaneet Lempäälän kunta (2017) ja Ylöjärven kaupunki (2018).