Lipaskerääjät ovat valmiina vuoroihinsa

Raija Ojanen puki Yhteisvastuu-kerääjän liivin Anja Nikinojan ylle. Keräyskampanjassa ovat mukana myös Matti Pakola, Tuula Haapamäki, Tuija Haukkaluoma, Kari Vuorinen, Markku Nikinoja ja Anja Runsas.

Yhteisvastuu-keräys käynnistyi viikonloppuna. Parkanossa lipaskeräys on perjantaina 8. helmikuuta ja torstaina 14. helmikuuta.
– Lipaskerääjiä on ilmoittautunut mukavasti. Kerääjät ovat yksin tai kaksin 1,5 tunnin vuoroissa, diakoni Tuija Haukkaluoma kertoo.
Lipaskerääjät ovat K-Supermarketin ja S-Marketin aulatiloissa.
Keräyksellä tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta.
Lisäksi diakoniarahasto tukee taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä. Paikallisseurakunnassa käytetään keräysvaroja myös monipuoliseen avustustyöhön.

Kaikilla ei ole varaa opintoihin

Matti Pakola on ollut lipaskerääjänä pitkään, ja jatkaa perinnettä tänäkin vuonna.
– Kerääjinä kannamme omat kortemme kekoon, totesi Tuula Haapamäki.
Yhteisvastuu-keräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 prosenttia Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 prosenttia paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.
Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Noin joka kymmenes lapsi elää pienituloisessa perheessä, mikä tarkoittaa noin 120 000 lasta.
Kaikilla perheillä ei ole varaa maksaa opintoihin liittyviä kustannuksia, kuten oppikirjoja tai tietokonetta. Nuoren ammattihaaveet voivat jäädä toteutumatta.
Apua tarvitaan myös maailman katastrofialueilla. Monet lapset menettävät lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he joutuvat pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja.
Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria.
Keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta kouluun. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.