Williä kelkottelua Karvian Kirkkojärven jäällä

4-vuotias Valtteri Koivisto pisti kisan pystyyn, kun hän kelkotteli yhdessä Aulikki Koiviston, Niko Kankaisen sekä Reijo ja Veera Koiviston kanssa Karvian Kirkkojärvellä. Kunnan potkukelkkoja on otettavissa jääreitille käyttöön maksutta.

Potkukelkalla viilettäminen Kirkkojärven jäällä onnistuu nyt helposti, vaikkei omaa kelkkaa omistaisikaan. Oranssinkeltaisen Willi Karvia -logolla varustetun potkukelkan voi ottaa käyttöönsä Kortteeentie 6:n pihasta.
Liikuntasihteeri Sirpa Ala-Rämi hankki kunnalle viisi käytettyä potkukelkkaa omalta paikkakunnalta ja maakunnasta. Potkukelkat maalattiin Valtti-työpajalla.
Potkukelkoille ei ainakaan toistaiseksi ole rannan tuntumassa säilytyspaikkaa, joten ne sijoitettiin lähellä olevan omakotitalon pihaan. Värikkäät potkukelkat on helppo bongata kadulta käsin.
Ala-Rämi kannustaa kuntalaisia käyttämään hyväkseen mahdollisuutta potkukelkkailuun.
– Edullisia potkukelkkoja voi myös edelleen tarjota kunnalle, jos itse ei enää niitä tarvitse, Ala-Rämi sanoo.

Mummun ja papan kanssa liikkumaan

Aulikki ja Reijo Koivisto toivat lapsenlapsensa Veera (5) ja Valtteri (4) Koiviston potkuttelemaan Kirkkojärvelle.
– Kokeilemme näitä potkukelkkoja järvellä nyt ensimmäistä kertaa. Yleensä käymme enemmänkin hiihtämässä, Aulikki ja Reijo Koivisto kertovat.
Kelkat saivat kokeilijoiltaan kehuja. Kunnan hankkimia kelkkoja piti hyvänä ideana myös jäälle liikkumaan tullut Niko Kankainen.
Valtteri Koivisto halusi kokeilla, kenen kelkka kulkee parhaiten. Poika viiletti voittoon parikin kertaa ennen kuin ryhmä lähti potkuttelemaan reittiä.
Kortteentien päästä rannasta lähtevä potkukelkkareitti menee vastarantaan. Edestakaista matkaa kertyy noin 1 kilometri.
Kuntalaisten lisäksi potkukelkat ovat myös elämys- ja matkailupalvelujen vieraiden käytettävissä.
Reitin aurauksesta huolehtii vapaaehtoistyönä Joonas Suominen. Hän avaa reitin tarvittaessa.
– Asun tässä lähellä, joten äkkiä väylän käy auraamassa. Lumisateista riippuu, kuinka usein aurausta tarvitaan. Ainakin kerran viikossa, kun tuulikin pöllyttää väylää tukkoon, Joonas Suominen sanoo.