Hyvät työnäkymät ja lähiopiskelu vetivät Iisakkiin

Alex Salomäki ja Roni Viitasaari kehuvat Ammatti-instituutti Iisakin yhteishenkeä. Opettaja Jukka Sopanen valvoo työn etenemistä.

Parkanolainen Roni Viitasaari opiskelee ensimmäistä vuotta kone- ja tuotantotekniikkaa Ammatti-instituutti Iisakissa. Opiskelu kestää kolme vuotta, ja suuri osa opiskelua on työssäoppimista erilaisissa metallialan yrityksissä.
Viitasaari on tyytyväinen opiskelupaikkaansa.
– Päädyin Iisakkiin opiskelemaan, koska metallialalla on töitä ja opiskelupaikka on omalla paikkakunnalla. Olin kesätöissä XO Metalilla, viihdyin hyvin ja työ oli sitä, mitä odotinkin, Roni Viitasaari sanoi.
Metallialan vaihtoehtona Viitasaari mietti myös auto- tai rakennusalan opintoja. Metalliala tuntuu oikealta valinnalta, mutta parin vuoden kuluttua tilanne voi olla toinen.
– Valmistuttuani joko menen töihin metallifirmaan tai jatkan opiskeluja jollain toisella alalla.
Ensimmäistä vuotta Iisakissa opiskelee myös Alex Salomäki Parkanosta.
– Metalliala kiinnostaa, ja meillä on hyvä porukka. Täällä lentää hyvää läppää, Salomäki kuvaili.
Opiskelussa Viitasaari ja Salomäki pitävät tärkeänä, että he saavat hyvän perusosaamisen tulevia työpaikkoja varten.

Kesätyöpaikka varma paikalliseen yritykseen

Ammatti-instituutti Iisakissa vietettiin avoimia ovia viime perjantaina. Perinteiseen tapaan tempaus järjestetään vuosittain ennen yhteishaun alkamista.
Paikalla oli 12 ensimmäisen vuoden opiskelijaa ja heidän opettajansa Jukka Sopanen. Muut opiskelijat olivat työssäoppimisjaksolla.
Ensimmäistä vuotta opiskelevien määrä on varsin suuri.
– Paikalliset yritykset ovat hyvin mukana kannustamassa nuoria metallialalle. Opiskelijat saavat yritysten lahjoittamat läppärit ja jokaiselle on myös luvassa kesätyöpaikka, Jukka Sopanen sanoi.
Opiskelemaan hakeville on tarjolla kesätyöpaikka jo opintoja edeltävälle kesälle.