Parkano varasi nuorten kesätyötukeen 70 000 euroa

Lähes sata nuorta on vuosittain saanut kesätöitä enemmän tai vähemmän Parkanon kaupungin tarjoaman tuen avulla. Viime vuonna maksoi tätä tukea joko suoraan palkkana tai yritysten ja 4H-yhdistyksen kautta noin 56 000 euroa. Rahasta ei jää tänä vuonnakaan kiinni, sillä nuorten kesätyön tukemiseen on talousarviossa varattu 70 000 euroa.
Merkittävin tapa on yrityksille ja yhteisöille myönnettävä kesätyöseteli, joka on 250 euroa per työllistetty nuori. Ehtona on, että yritys tai yhteisö palkkaa parkanolaisen alle 25-vuotiaan nuoren vähintään 4 viikoksi touko-elokuun aikana.
Kaupunki itse palkkaa suoraan noin 17 nuorta noin yhden kuukauden työsuhteeseen varhaiskasvatukseen, vapaa-aikatoimeen ja ympäristön siistimistehtäviin. Palkattavat ovat 15–25-vuotiaita.
Kolmas kanava on 4H-yhdistyksen järjestämä Opi tekemällä ja tienaa -työharjoittelu, johon voi päästä 25 peruskoulun kahdeksasluokkalaista. Siinä tarjotaan kahden viikon kesätyöharjoittelua, jota 4H-yhdistys järjestää yhdessä kaupungin kanssa. Nuoret ohjataan päivähoidon töihin ja ympäristön siistimistehtäviin.
Lisäksi 4H-yhdistys järjestää yhteiskoulun kanssa yhteistyössä Työelämän ajokortti -koulutuksen kaikille 8-luokkalaisille.