Musiikkitiimi on yksi seitsemästä uudesta toimintatiimistä

Seurakunnan musiikkitiimi kokoontui ensimmäisen kerran tiistaina kanttori Sami Salomaan (keskellä) kutsusta. Toimintatiimiin kuuluvat Vilma Autio, Pertti Kohtala, Maija Linna, Raija Suonurmi ja Miia Mäkipää, joka valittiin musiikkitiimin puheenjohtajaksi.

Parkanon seurakunnan toimintatiimien työskentely on käynnistynyt ripeästi. Kirkkoneuvosto nimesi jäsenet helmikuun alussa sen jälkeen, kun se oli avoimella haulla etsinyt toimintaan mukaan haluavia seurakuntalaisia.
Tiistaina työskentelynsä aloitti musiikkityön toimintatiimi.
Viisijäsenisen tiimin koolle kutsunut kanttori Sami Salomaa kertoo, että ensimmäisenä työlistalla oli järjestäytyminen, viime vuoden toimintakertomuksen paketoiminen sekä meneillään olevan vuoden suunnittelua.
Puheenjohtajaksi tiimi valitsi Miia Mäkipään, ja toiminnan suunnitteluunkin uusi työryhmä ehti jo alustavasti paneutua.
– Kevään konserttitarjonta ja musiikkitapahtumat ovat jo sovitut, mutta syksyä ajatellen tehtiin jo ensimmäisiä suunnitelmia, Salomaa kertoo.
Seurakunnan seitsemän toimintatiimin malli korvaa aikaisemmat kirkkovaltuuston valitsemat johtokunnat.
Musiikkityön lisäksi toimintaansa käynnistävät parhaillaan lapsityön, varhaisnuorisotyön, diakonian, nuorisotyön, jumalanpalveluksen ja lähetystyön toimintatiimit.
Uudistuksen taustalla on kirkon pyrkimys lisätä seurakuntalaisten osallistumista ja sitoutuneisuutta seurakunnan toimintaan. Salomaan mukaan toimintamalli on otettu käyttöön monissa seurakunnissa jo kymmenkunta vuotta sitten.
Käytännössä uudistus tarkoittaa sitä, että toimintaa kehitetään ja suunnitellaan nyt aikaisempaa isommalla joukolla.

Ideointi jatkuu somessa

Tiimeissä on 3–7 jäsentä, ja kunkin ryhmän sihteerinä ja koolle kutsujana toimivat seurakunnan työntekijät. Toimintatiimiin kuuluu myös kirkkoneuvostoa tiimissä edustava neuvostokummi.
Salomaa on tyytyväinen oman tiiminsä kokoonpanoon. Kaikilta jäseniltä löytyy harrastuneisuutta ja mielenkiintoa musiikkitoimintaan.
– Heti aluksi selvisi, että joukossa on neljän eri kuoron edustajia, Salomaa kertoo.
Lisäksi tiimin nuorimmaisella Vilma Autiolla on tiivis yhteys musiikkiopistoon ja koulujen musiikkitoimintaan.
Musiikkityön toimintatiimi kokoontuu Salomaan mukaan seuraavan kerran huhti–toukokuun aikana. Sitä ennen jäsenet voivat vaihtaa ajatuksia perustamassaan WhatsApp-ryhmässä. Somen välityksellä ryhmä voi keskustella ja heittää ideoita pohdittavaksi myös kokousten välissä.
Johtokuntatyöskentelyn aikaan somerinki olisi kanttorin mukaan kuulostanut ennen kuulumattomalta. Nykyisessä mallissa työskentely on kuitenkin vähemmän virallista.
– Toimintatiimeillä ei ole samanlaista päätäntävaltaa kuin johtokunnilla, mutta työskentely on vapaamuotoisempaa, mikä suo enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa käytännön seurakuntatyön suunnitteluun, Salomaa sanoo.

 

Seurakunnan 7 toimintatiimiä

  • musiikkityö, lapsityö, varhaisnuoristyö, nuorisotyö, jumalanpavelustyö, diakonia ja lähetystyö
  • tavoitteena lisätä seurakuntalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa seurakuntatyön suunnitteluun
  • 3–7 jäsentä + neuvostokummi/toimintatiimi
  • jäseniä haettiin avoimella haulla
  • tiimeihin voidaan tarvittaessa nimetä lisää jäseniä