Parkanosta löytynyt vainaja surmattiin jo joulukuussa

Sotilaspoliisi on vartioinut ruumiin löytöpaikkaa torstaista lähtien läpi yön.

Parkanon aseman lähialueelta löytyi torstaina ruumis. Löytöpaikka sijaitsee asemalta muutaman kilometrin päässä Kiviluomantieltä haarautuvan metsätien varrella.
Vainaja on 21-vuotias ylöjärveläinen mies, josta lähiomainen teki katoamisilmoituksen 8. tammikuuta. Sisä-Suomen poliisi käynnisti esitutkinnan katoamisesta 20. tammikuuta. Ylöjärven Viljakkalassa asuneen miehen katoamisesta julkaistiin myös poliisin tiedotteita.
Poliisi otti kiinni 20. helmikuuta yhden henkilön ja 18. helmikuuta kolme muuta epäiltynä henkirikoksesta. Epäillyt, kolme miestä ja yksi nainen, on tänään vangittu tapaukseen liittyen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.
Nimikkeinä ovat vuonna 1986 syntyneen miehen osalta murha ja kolmen muun osalta rikoksentekijän suojeleminen ja/tai hautarauhan rikkominen. Osa rikoksentekijöistä on parkanolaisia.
Koska tutkinta on kuulustelujen osalta alkuvaiheessa, rikosnimikkeet saattavat tutkinnan edetessä muuttua.
Poliisi on eristänyt Parkanon rautatieaseman läheisyydessä metsässä alueen, jossa rikoksen uhri on todennäköisesti surmattu. Vainajaa on yritetty hävittää paikalla olleessa risu-puukasassa polttamalla.
Tällä hetkellä paikalla on poliisin lisäksi edelleen Puolustusvoimien virka-apuosasto Porin Prikaatista valvomassa rikospaikan eristämistä. Puolustusvoimien väki tuli paikalle torstaina ja on valvonut paikkaa siitä asti yönkin yli.
Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Pasi Nieminen kertoo, että poliisi ei tässä vaiheessa kerro julkisuuteen murhan mahdollista motiivia eikä tekotapaa. Sen verran voidaan paljastaa, että häntä ei kuitenkaan poltettu kuoliaaksi.
Koska teko on tehty tämän hetken tiedon mukaan jo 28. ja 29. joulukuuta välisenä yönä, tapahtumapaikka on jäätynyt ja jäänyt lumen alle.
Niemisen mukaan sekä lumiolosuhteet että ylipäätään ajan kuluminen haittaavat tutkimuksia.
– Parhaillaan rikospaikkaa sulatellaan, jotta päästään tekemään teknistä tutkintaa, Nieminen kertoi perjantaina puoli viiden aikaan.
Lisäksi työn alla ovat vangittujen kuulustelut. Nieminen arvioi, että menee useita kuukausia, ennen kuin tutkinta on siinä vaiheessa, että tapaus saadaan oikeuteen. Syyte tulee kuitenkin nostaa viimeistään toukokuun viimeisenä päivänä.

Niina Kivioja

Korjattu 22.2. kello 16.33: yhtä epäiltyä ei otettu kiinni 20. tammikuuta vaan 20. helmikuuta.

Juttu on päivitetty 22.2. kello 17.03