Oma Säästöpankki sulkee Kihniön konttorinsa

Oma Säästöpankin Kihniön konttori sulkeutuu ja sen palvelut siirtyvät Parkanon konttoriin huhtikuun alusta lähtien. Asiakasliiketoiminnasta vastaava varatoimitusjohtaja Pasi Turtio kertoo, että konttoreiden yhdistämisellä tavoitellaan palveluiden monipuolisuuden ja hyvän laadun takaamista.
– Ihmiset asioivat pankissa yleisimmin esimerkiksi asuntoa ostettaessa, yritystensä asioissa ja sijoitusten vuoksi. Me emme voi taata Kihniössä tämän palvelun hyvää laatua jatkuvasti, Turtio sanoo.
Kihniön konttorissa on virallisesti töissä 1,5 virkailijaa. Tämä tarkoittaa, että paikalla on pääsääntöisesti yksi työntekijä, ja toinen tulee tarvittaessa Parkanosta.
Turtion mukaan 1–2 hengen voimin ei voida hoitaa asiakkaiden tarpeita riittävän laadukkaasti. Hän viittaa myös työntekijän omaan viihtyvyyteen.
– Ei yhdellä ihmisellä synny työyhteisöä. Harva haluaa työskennellä ihan yksin, hän sanoo.

Asiointibussi starttaa perjantaisin

Neuvonta- ja sijoituspalveluita tarvitsevat asiakkaat voivatkin todennäköisesti asioida kohtalaisen vaivattomasti Parkanossa. Osa asiakkaista käy kuitenkin lähikonttorissa edelleen kassapalveluiden vuoksi. Heille on luvassa ilmainen asiointikyyti, joka starttaa jo ennen Kihniön konttorin sulkemista.
Kyytipalvelu alkaa perjantaina 29. maaliskuuta. Siitä eteen päin joka perjantai kyyti lähtee aamulla Kihniön konttorin edestä ja palaa takaisin puolenpäivän aikaan.
Matkalippuja saa Oma Sp:n konttoreista ja asiointibussin kuljettajalta. Pasi Turtion mukaan niillä pääsee myös muina päivinä tavallisten paikallisten bussivuorojen kyytiin.
– Olemme halunneet tarjota tämän kuljetuspalvelun, sillä ihmisen kanssa kasvokkain asiointi on edelleen tärkeää, Turtio sanoo.
Kihniön konttorin sulkeminen ei aiheuta irtisanomisia. Turtion mukaan asia on jopa päin vastoin; Parkanoon ollaan palkkaamassa 1–2 uutta työntekijää. Yhden uuden virkailijan tarve tulee nykyisen työntekijän eläkkeelle jäämisestä, mutta henkilökunnan määrä ei siis ole ainakaan laskemassa.

Pankkisalista voi tulla asunto

Kihniön konttorirakennuksen omistaa Oma Säästöpankki itse. Pasi Turtio kertoo, että talon kohtalosta ei ole vielä päätetty. Rakennuksessa on pankkisalin lisäksi yksi asunto, jossa on asukkaat.
Turtio arvelee, että pankkisalistakin saatetaan tehdä asunto.
– Sitä on siihen tarkoitukseen jo aiemmin kyseltykin.
Palvelujen muutoksesta voi kysellä esimerkiksi huomenna perjantaina Kihniön konttorilla, jolloin paikalla on koko päivän palvelupäällikkö Karri Kuhalampi. Tarjolla on myös lohikeittoa.
Vastaava tilaisuus pidetään Parkanon konttorilla perjantaina 29. maaliskuuta.

Niina Kivioja