Parkano on Suomen toiseksi kristillisdemokraattisin kunta

Kihniö ei näiden vaalien jälkeen ole enää Suomen perussuomalaisin kunta, mutta sen sijaan Parkano pomppasi valtakunnan kakkoseksi kristillisdemokraattien kannatuksessa. 46,5 prosentin kannatus puolueelle on niin kova, että vain Peter Östmanin kotikunta Luoto pani paremmaki 48,1 prosentilla.
Yle on vertaillut, mitkä puolueet olivat vaaleissa suosituimpia eri kunnissa. Vain Luodossa ja Parkanossa kristillisdemokraatit saivat eniten ääniä, ja toiseksi enitenkin vain Kihniössä (25,3 %), Pedersöressä (23,5 %) ja Kruunupyyssä (9,3 %). Kruunupyyssäkin tuollainen ääniosuus riitti kakkossijaan, koska rkp vei kaksi kolmasosaa äänistä.
Suuresta vaalitappiostaan huolimatta keskusta oli näissäkin vaaleissa suosituin puolue valtaosassa Suomen kunnista.

Artikkelia korjattu kello 15.58: Parkano ei olekaan ykkönen, vaan Larsmo eli Luoto.