Perussuomalaiset etenivät Karviassa

Keskusta säilyi eduskuntavaaleissa Karvian suosituimpana puolueena, vaikka menetti kannatustaan merkittävästi viime vaalista. Keskustan äänisaalis oli 543 ja kannatusosuus 38,4 prosenttia. Puolueen ja koko kunnan ääniharava oli Mikko Uusitalo 414 äänellä, jotka auttoivat kankaanpääläisen varakansanedustajaksi.
Perussuomalaiset ovat Karviassa nousseet nyt ainakin neljissä eduskuntavaaleissa perättäin ja ykköspaikka jäi enää 13 äänen päähän. Kannatusprosentti oli 37,5. Perussuomalaisten suosikki, niin ikään kankaanpääläinen Jari Koskela keräsi Karviasta 366 ääntä ja meni myös eduskuntaan.
Demarit keräsivät puolensataa ääntä enemmän kuin neljä vuotta sitten ja nousivat kolmansiksi 11,7 prosentin kannatuksella ja 165 äänellä. Eniten niitä sai kankaanpääläinen Heidi Viljanen, joka myös nousee eduskuntaan.
Kokoomus (5,8 %), vasemmistoliitto (2,2 %) ja kristillisdemokraatit (2,0 %) menettivät kannatustaan edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna, mutta vihreät (1,3 %) etenivät.