Turuselle melkein puolet Parkanon äänistä

Parkanolaiset äänestäjät olivat vahvasti oman kunnan ehdokkaan Kauko Turusen (kd) takana, vaikka hänen 2 595 ääntään riittivät vain varaedustajan paikkaan. Turunen sai Parkanosta 1 660 ääntä eli 46,5 prosentin ääniosuuden. Kihniöstäkin hän keräsi toiseksi suurimman potin 218 ääntä, joten näistä kahdesta kunnasta tuli yli kaksi kolmannesta Turusen kannatuksesta.
Pirkanmaalla Kauko Turunen oli kristillisdemokraattien kakkonen yhtä selvästi kuin Sari Tanus oli ykkönen. Puolueen tavoittelema toinen kansanedustajanpaikka vaalipiiristä jäi kuitenkin lähes 9 000 äänen päähän.
– Annoin kaikkeni, enempää ei olisi voinut tehdä, Turunen kommentoi vaali-iltana.
Hän piti kaikkiaan 70 vaalitilaisuutta.
Parkanon toinen ehdokas, tähtiliikkeen Kauko Kallioniemi keräsi Parkanosta 21 ääntä ja koko vaalipiiristä vähän yli kolminkertaisesti sen eli 64.
Toiseksi eniten Parkanossa sai ääniä perussuomalaiset (15,2 %) kärjessään ylöjärveläinen Sami Savio 161 äänellä. Kolmoseksi nousivat sosialidemokraatit 13,1 prosentilla. Demareista eniten ääniä keräsi Sanna Marin, 158.
Parkanon keskustalaiset näyttävät tukeneen Turusta, sillä puolueen ääniosuus 11,5 prosenttia on historiallisen alhainen. Vasemmistoliitto kasvatti kannatustaan 3 prosenttiin ja vihreät 2 prosenttiin.
Sininen tulevaisuus menestyi Parkanossa keskimääräistä paremmin, mutta silti ääniä tuli vain 43 eli 1,2 prosenttia.

Juttua päivitetty kello 12.02 Turusen kommentilla.