Eleonora Printz on Vuoden Parkanolainen

Leijonat valitsivat tänä vuonna Eleonora Printzin Vuoden Parkanolaiseksi . Aiemmista vuosista poiketen hänelle ei kerrottu valinnasta etukäteen vaan vasta torilla, jossa hän esiintyi vappuna seurakunnan lasten kanssa.

Vuoden Parkanolaiseksi on tänä vuonna valittu Parkanon seurakunnan vastaava lastenohjaaja Eleonora Printz. Lions Club Parkano teki valinnan muutama viikko sitten, mutta aiemmasta poiketen nimitys haluttiin pitää salassa myös valitulta itseltään eiliseen vappuriehaan asti. Eleonora Printz siis yllätettiin asialla, kun hän oli toritapahtumassa esiintymässä seurakunnan lapsiryhmän kanssa.
Lehden ilmestymisaikataulun vuoksi tämä juttu on tehty jo ennen vappupäivää, eikä yllätyksen vuoksi siis ole voitu kysyä kommentteja uudelta Vuoden Parkanolaiselta itseltään.
Eleonora Printz (s. 1976) on työskennellyt Parkanon seurakunnalla lapsityössä 21 vuotta. Tähän aikaan sisältyy opiskelu, sillä hän valmistui lastenohjaajaksi oppisopimuksella.
Printz tunnetaan sekä työssään että vapaa-ajallaan musiikki-ihmisenä. Hän opiskeli Kuopion musiikkilukiossa ja on ottanut klassisen laulun tunteja Ylä-Satakunnan musiikkiopistossa.
Hän on laulanut seurakunnan Voces Iuvenes -kuorossa ja ollut alusta saakka mukana musiikkiopiston Riiarinna-naiskuorossa.
Kirkko näkyi myös televisiossa
Parkanon seurakunnassa Eleonora Printz aloitti musiikkipyhäkoulujen eli musapyhisten järjestämisen vajaat 18 vuotta sitten. Ryhmiä on pidetty kaikenikäisille lapsille vauvasta alkaen.
Printz on työssään ideoinut ja järjestänyt lukemattomia musiikki- ja messutapahtumia, leirejä, näytelmiä ja retkiä. Ehkä viime vuosina ulospäinkin näkyvimpiä ovat olleet Parkanossa vuonna 2017 ja Karviassa 2018 pidetyt televisioidut jumalanpalvelukset.
Seurakunta järjesti myös minilapsimessut Parkanon urheilutalolla viime syyskuussa ja edellisvuonna minifestarit, jotka nimistään huolimatta olivat kohtalaisen suuria tapahtumia kymmenine näytteilleasettajineen, pomppulinnoineen ja muine toimintoineen.
Vuosi sitten joukko musiikkiryhmäläisiä ja pyhäkoululaisia kävi Printzin johdolla myös Ruotsin puolella vierailemassa Tukholman suomalaisessa seurakunnassa.
Hiippakuntakin huomioi tehdyn työn
Lapuan hiippakunta palkitsi viime vuonna Parkanon seurakunnan lapsityön ja ikärajat ylittävän seurakuntatyön. Perusteluissa nostetaan esiin pitkäjänteinen lapsi- ja perhetyön kehittäminen, jota seurakunnassa on tehty vastaavan lastenohjaajan Eleonora Printzin johdolla.
Vanhemmista tapahtumista esiin voidaan nostaa vaikkapa vuonna 2013 pari vuotta aiemman musikaalin pohjalta tehty joululevy Kuulitko sä joulusta lainkaan. Tämä ei ole seurakunnan ainoa äänite, vaan niitä on aiemmilta vuosilta lisääkin. Vuosina 2007 ja 2008 seurakunnasta saattoi tilata myös elävän joulukortin, siis kotiin tulevan lauluryhmän, joista yhtenä jäsenenä toimi Eleonora Printz.
LC Parkanon kriteereinä Vuoden Parkanolaiselle on, että hän on myönteinen, iloinen, persoonallinen ja sydämellinen henkilö, joka tuo Parkanoa myönteisesti esiin. Eleonora Printz on 12. Vuoden Parkanolainen. Ensimmäisen kerran palkinto myönnettiin vuonna 2008.

Niina Kivioja