Lukiolaisten ympäristötaidetta Keulapuistoon

Jenni Isokotamäki naputteli tikkuja tukemaan turveharkoista koottua sohvaa. Taustalla muokkaantumassa kilpikonna ja kiuas.

Parkanon lukion nykytaiteen kurssilaiset loivat ympäristötaidetta Keulapuistoon Satakunnankadun ja Parkanontien kulmaukseen. Nuoret rakensivat nurmikkoalueelle kolme turveharkkoteosta yhteistyössä Parkanon 4H-yhdistyksen Nuorten luova luonto -hankkeen kanssa.
Nykytaiteen kurssilaiset piirsivät ehdotelmat teoksista. Lopputuloksena Keulapuistoon rakennettiin teokset Kilpinen, Kiuas ja Sohvaperuna.
Kuvataiteen opettaja Emilia Male ja 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Kuusikko totesivat, että turve on luonteva materiaali parkanolaiseen ympäristötaideteokseen.
– Parkanossa on paljon soita, ja turve on paikallinen materiaali. Se sopi myös hankkeen teemaan ja nykytaiteen kurssilaisten työstettäväksi, toteavat Emilia Male ja Sari Kuusikko.
Ympäristötaideteosten sisälle laitettiin multaa ja myöhemmin niihin istutetaan hyötykasveja. Ideana on, että ohikulkijat voivat napata teoksesta syötävää.
Sohvaan istutetaan perunaa ja muihin ainakin yrttejä sekä kukkivia kasveja.