Nuorisovaltuuston viimeinen repäisy on Water Tower Fest

Parkanon ensimmäinen Water Tower Fest järjestetään lauantaina urheilutalolla. Mukana järjestelyissä ovat ainakin Samuli Silvennoinen, Lauri Mäkipää, Sami Siro, Markus Kuivanen ja Hanna Kallioniemi.

Tämän viikon lauantaina Parkanon urheilutalolla pidetään jo jokakeväiseksi perinteeksi muodostunut Mauton Päivä, mutta tällä kertaa tapahtuma saa kaverin. Parkanon nuorisovaltuusto halusi pian päättyvän toimikautensa kruunaamiseksi järjestää oman tapahtuman.
Paikkakunnan ensimmäinen Water Tower Fest, lyhennettynä WTF pidetään urheilutalon sisätilassa osittain samaan aikaan kun Mauton Päivää vietetään ulkosalla. Kumpikin tapahtuma alkaa päivällä kello 13, mutta kun Mauton Päivä kello 17 aikaan huipentuu kulkueeseen ja päättyy, sisätilassa jatketaan puoleen yöhön asti.
Nimensä WTF on saanut luonnollisesti pihassa pönöttävästä vesitornista, jota järjestäjät pitävät urheilutalon maamerkkinä. Tapahtuma pitää sisällään monenlaista toimintaa. Urheilutalolla on mahdollista kokeilla rodeohärkäratsastusta, sumoasuissa painimista ja virtuaalistodellisuuspelejä.
Lisäksi on tankofutista, jossa pohjana on tuttu pöytäjalkapallopeli. Kenttä on kooltaan noin 6 kertaa 12 metriä, ja puu-ukkojen pelaajina toimivat ihmiset itse tangoista kiinni pitäen.
Illalla kahdeksan maissa alkaa dj:n soittama musiikki.
Urheilusalissa voi myös yöpyä
Illan päätteeksi urheilusaliin voi jäädä myös nukkumaan.
– Halusimme tarjota yöpymismahdollisuuden esimerkiksi kaukaa mautolla tulleille, ettei tarvitse lähteä samana päivänä ajamaan kotiin, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Samuli Silvennoinen kertoo.
Yöksi jäävien tulee ottaa mukaan esimerkiksi makuupussi tai peitto ja tyyny sekä retkipatja. Urheilutalolla on tarjolla siis vain katto.
Nuorisovaltuuston edustajat kertovat, että jonkin nuorisotapahtuman järjestämistä on pohdittu jo vuoden verran. Ajankohta ja idea muuttui useaan kertaan matkan varrella.
Ei ole sattumaa, että WTF järjestetään samaan aikaan Mauton Päivän kanssa. Yhteisellä ajalla ja paikalla toivotaan lisää näkyvyyttä ja tietenkin yleisöä molemmille tapahtumille.
Water Tower Fest on tarkoitettu nuorille 13-vuotiaista ylöspäin.
– Kannattaa tulla, kun kerrankin paikkakunnalla järjestetään ohjelmaa, nuorisovaltuusto kehottaa.

Niina Kivioja