Yli sata talkoolaista on valmiina ottamaan vastaan 32 venekuntaa

Erämelonnan SM-kilpailu pitää Timo Harjun ja Pekka Mäkelän kiireisenä koko viikonlopun. Valmiudessa on oltava kellon ympäri.

Vahojärven kyläseuran puheenjohtaja Pekka Mäkelä joukkoineen on valmis viikonlopun koitokseen. Erämelonnan SM-kisoissa talkoolaiset hajaantuvat reitin varrelle vahtimaan tehtävärasteja ja huolehtimaan kilpailijoiden turvallisuudesta.
Väkeä tarvitaan myös huoltojoukkoihin ja kilpailukansliaan.
– Reitin varrella on 24 tehtävärastia, joista jokaisella on 2–4 henkilöä. Pelkästään rasteille tarvitaan liki sata talkoolaista, Mäkelä kertoo.
Vapaaehtoisia työmyyriä on löytynyt omalta kylältä, naapurikylästä Aureesta sekä paikallisesta SPR:stä, partiolippukunnasta, vapaapalokunnasta, Seitsemisen osuuskunnasta ja Ahlmanin eräopaskurssilta.
Melontareitti alkaa Aurejärven pohjoispäästä, ja vesille lähtee 32 venekuntaa. Kisaa käydään miesten ja naisten sarjoissa yksiköissä ja kaksikoissa. Lisäksi kilpaillaan nuorten sarjassa ja retkisarjassa.
Mäkelän mukaan lähes kaikki kilpailijat tulevat Etelä-Suomesta. Yksi parkanolaistiimi osallistuu retkisarjaan.
Kilpailu starttaa lauantaiaamuna. Reitin pituus on 30 tai 40 kilometriä sarjasta riippuen. Kilpailijat yöpyvät reitin varrella omatoimisesti kisajärjestäjien osoittamalla leiripaikalla.
Mäkelä muistuttaa, että melonta-aika ei ratkaise kisan voittajaa, vaan tehtävärasteilta kerätyt pisteet.
Erämelonta on tieto- ja taitolaji, ja tehtävät liittyvät luontoon, luonnossa liikkumiseen ja ensiaputaitoihin. Mukana järjestelyissä on myös tamperelaisia sairaanhoito-opiskelijoita.
Pekka Mäkelä vastaa kilpailureitin ja tehtävärastien suunnittelusta.
Työsarka on ollut mittava mutta mielenkiintoinen ja palkitseva. Kiitos kuuluu yhteistyökumppaneille ja talkoolaisille, joita on löytynyt ilman isompia ponnisteluja.
– Hienoa, että Parkano saa näkyvyyttä. Olosuhteet kisan järjestämiselle on hyvät, ja lupa-asiat maanomistajien kanssa on sujunut hyvin.

Yleisörastit julki lauantaiaamuna

Yleisö pääsee seuraamaan kisaa järjestäjien osoittamilla yleisörasteilla. Rastien sijaintipaikat löytyvät kisapäivän aamuna kilpailukansliasta Vahojärven leirikeskuksesta.
Vahojärven kyläseuran lisäksi kisan järjestelyistä vastaavat Suomen Latu ja Suomen Melonta- ja Soutuliitto.
Kilpailunjohtajana toimii parkanolainen Ari Nurmenrinta.
– Ari osaa hommansa ja on hyvä päällikkö vetämään isoa tapahtumaa, kilpailun huoltovastaavana toimiva Timo Harju kiittää.

Jutun otsikko korjattu 24.5. klo 9.46. Kilpailuun osallistuu 32 joukkuetta eli venekuntaa, joista osa on kaksikoita.