Vähän yli puolet äänesti Parkanon nuorisovaltuuston vaaleissa

Parkano on saanut uuden nuorisovaltuuston. 22. toukokuuta käytyjen vaalien ääniharava oli Miro-Matias Ranta-Knuuttila, joka keräsi vaalivideoiden vauhdittaman kampanjan siivittämänä 49 ääntä eli reilun kolmanneksen kaikista annetuista äänistä.
Nuorisovaltuuston vaaleissa oli 16 ehdokasta, joista valtuuston valittiin 10 ja varavaltuutetuiksi 2. Äänioikeutettuja olivat 13–18-vuotiaat parkanolaiset. Ääniä annettiin kaikkiaan 135, mikä tarkoittaa 54 prosentin äänestysvilkkautta. Äänioikeutetuista yläkoululaisista äänesti 52 prosenttia ja lukiolaisista 68 prosenttia, mutta ammattikoululaisista ei kukaan. Ammatillisen koulutuksen puolelta ei ollut myöskään ehdokkaita.
Äänestysprosentti voi vaikuttaa matalalta, mutta täytyy ottaa huomioon, että ennakkoäänestysmahdollisuutta ei ollut ja varsinaisena vaalipäivänäkin äänestysaikaa oli vai kello 9–13.45.
Uusi nuorisovaltuusto ja valtuutettujen äänimäärät: Miro-Matias Ranta-Knuuttila 49 ääntä, Eaton Sanchez 12, Tilma Mustajärvi 11, Carita Harjula 8, Markus Kuivanen 8, Anastasia Drugovskaya 7, Kasper Kuirinlahti 7, Eemeli Kylä-Utsuri 6, Markus Ylitörmä 6 ja Ulla Kärkölä 5.
Varavaltuutetut ovat Oskari Viitaharju ja Veronica Riskilä.