Lähtövalot hehkuvat jo Torrossa

SM-kisassa ei lähetetä lipulla vaan näillä upouusilla lähtövaloilla, joita Pasi Patokoski esittelee.

Rälläkkä laulaa Torron harrastekeskuksen laajalla hiekkakentällä. VPK:n savusukelluskontti pitää saada siirrettyä keskeltä kenttää syrjemmälle, ja sitä varten pitää kontin alahelmaan tehdä nostokoneen haarukalle kolo. Toisaalla täysperävaunullinen kuorma-auto tuo soraa. Parin hehtaarin laajuinen varikkoalue katetaan vielä murskeella.
Jokamiesluokan SM-kisan puitteita on rakennettu Torrossa vuoden päivät ja enemmänkin, mutta talkoolaisilla riittää askaretta viimeiselle viikollekin. Ja talkoillahan koko kisa järjestetään. 225 kuljettajan kisan sujuvuudesta vastaa 400 toimihenkilöä.
Porukan kokoaminen ei ole mikään ongelma, Karvian Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Pasi Patokoski kertoo.
– Riittää, kun ottaa puheluja vastaan. SM-kisa on siitä hieno, että väki ilmoittaa ihan itse halukkuutensa tulla talkoisiin.
SM-kisan järjestäminen on ollut seuran pitkäaikainen unelma. Karvialaiset ehtivät hakea 12 kertaa ennen kuin tärppäsi. Kisajärjestäjän valitsee Autourheilun Kansallinen Keskusliitto eli AKK. Tätä kisaa haki 15 seuraa.
– Onhan tämä nyt ihan eri näköinen paikka kuin 12 vuotta sitten, Patokoski tuumaa katsellessaan Torron moottorirataa.

Tuhat ihmistä pääsee istumaan

Nousevissa katsomoissa on yhteensä noin tuhat istumapaikkaa. Pääkatsomo rakennettiin viime vuonna Leader-tuella. Toinen istumakatsomo on pääosin museonmäeltä, jonka kesäteatterikatsomon kunta luovutti kisakäyttöön.
Uusi toimistorakennus valmistui SM-kilpailua varten. Turvaverkkoja on pystytetty lisää ja turvahiekkaa on kasattu radan varteen. Lähtövalot ja vilppilähtökennot ovat upouudet ja ensimmäistä kertaa käytössä lauantaina.
Vaikka Torrossa on tilaa hehtaarikaupalla, niin kisaviikonloppuna sinne ei mahdu yhtään ylimääräistä autoa. Yleisöpysäköinti on Karvian keskustassa Sampolan kentällä ja urheilukentällä.
– Siellä on lipunmyynti ja sieltä on jatkuvat bussikuljetus kilpailupaikalle. Omalla autolla tänne ei pääse kuin invatunnuksella, Pasi Patokoski muistuttaa.
SM-kisaa on rakennettu vuoden päivät. Hektisin vaihe on tulevana viikonloppuna, mutta talkoot jatkuvat sen jälkeenkin.
– Kaksi viikkoa menee vielä rakennelmien purkamiseen, Pasi Patokoski toteaa.
Karvian UA järjestää tänä kesänä vielä Karvia-Päivien jokkiskisan, mutta perinteinen syksyn kilpailu jätetään tänä vuonna väliin.

Klamydia tahdittaa lauantai-illan

Moottorirata hiljenee lauantai-iltana, kunnes kisat jatkuvat taas sunnuntaiaamuna. Ohjelmaa ei puutu tältä väliltäkään, sillä urheilutalolla on Karvia Drinker´sien bileet, joissa soittavat Klamydia ja Mustat Enkelit.
Drinker´s on perinteisesti järjestänyt juhlansa Suomijärven lavalla, mutta SM-kisaviikonloppuun se on liian pieni.
– Lavalle voi ottaa vain 600 ihmistä, mutta urheilutalolle mahtuu toista tuhatta, Drinker´sin Markus Mustajärvi perustelee.
Ryhmä on hankkinut urheilutalolle tilapäiset anniskeluoikeudet. Pihaan nousee 180 neliömetrin teltta.