Pyhäniemestä suunta kohti Saloa

Rännärin silta on juuri alitettu.

Suomi Meloo ry:n hallituksen puheenjohtajan Pasi Nuutisen mukaan on Leo ”Leksa” Marttilan ansiota, että tämänvuotisen kanoottiviestin ensimmäiset etapit olivat Kihniössä ja Parkanossa.
– Leksa on tarjonnut ja tyrkyttänyt näitä paikkoja puoliväkisin, Nuutinen veisteli Kihniön Pyhäniemessä.
Parkanon Lamminkoskelta kotoisin oleva Marttila on Suomi Meloo -konkari. Ainoastaan aivan ensimmäinen, vuonna 1985 järjestetty Iisalmi–Kotka-osuus on jäänyt häneltä välistä. Parhaillaan käynnissä oleva tapahtuma onkin Marttilalle 34:s.
– Vaihtoehdot lähtöpaikoiksi olivat Kuivasjärvi tai tämä, Marttila sanoo ja viittaa Kankarinjärveen.
Melonnan pariin häntä on vetänyt luonto.
– Minun pitää olla luonnossa niin kauan kuin sitä on vielä jäljellä. Melomalla pääsee luonnon lähelle, sillä eläimet eivät pelkää. Kerran olin 10 metrin päässä hirvestä, kun se hyppäsi veteen Keravanjoella.

20 000 kilometriä rikki

Järjestyksessään 35. Suomi Meloo -tapahtuma lähti Pyhäniemestä lauantaina kello 11. Melojia tervehtimässä olivat Kihniön kunnanjohtaja Petri Liukku ja valtuuston puheenjohtaja Petteri Wiinamäki.
Järjestäjille luovutettiin kunnan viiri, jonka on tarkoitus matkata päätepisteeseen eli Saloon. Sinne melojat saapuvat perjantaina.
Pyhäniemestä matka jatkui Parkanoon Metsämuseon, Käenkosken lavan ja Alaskylän Lapiolahden kautta. Käenkoskella melojia oli vastassa Parkanon kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma.
Parkanosta melojat jatkoivat vielä samana iltana Ikaalisiin. Tänään tiistaina Suomi Meloo -osallistujat melovat aikataulun mukaan Akaassa, Valkeakoskella ja Hattulassa.
Tämänvuotiseen tapahtumaan on ilmoittautunut yli 300 osallistujaa. Koko reitin pituus on 438,5 kilometriä.
Suomi Meloo -reitin alkupuoliskolla rikkoutui myös 20 000 kilometrin rajapyykki. Sen verran matkaa on tullut mittariin, kun lasketaan kaikkien tapahtumien pituudet yhteen.
Suomi Meloo -tapahtuman järjestämisestä vastaa Suomi Meloo ry. Yhdistyksen jäseniä ovat Suomen melonta- ja soutuliitto ry ja Suomen Latu ry.