Kihniö muistuttaa Parkanoa sote-sopimuksen noudattamisesta

Kihniön kunta reklamoi Parkanon kaupungille sote-palvelusopimuksen toteutumisen puutteista. Kysymys on ennen kaikkea lyhytaikaisen vuodeosastohoidon siirtämisestä Kihniöstä Parkanoon.
Kunta vetoaa siihen, että palvelusopimuksen mukaan kihniöläisten sote-palvelut tulee tuottaa Kihniössä Kihniön kunnan osoittamissa tiloissa.
– Olemme keskustelleet tästä palveluntuottajan kanssa useasti, mutta asia ei ole edennyt ja neuvottelut ovat päätyneet umpikujaan. Siksi kunnanhallitus päätti edetä virallista tietä ja ottaa asian esille Parkanon kaupungin kanssa, kunnanjohtaja Petri Liukku sanoo.
Virallinen tie viittaa siihen, että Kihniöllä ei ole sopimusta Pihlajalinnan eikä sen tytäryhtiön Kolmostien Terveyden kanssa, vaikka monet asiat hoituvatkin kunnan ja Kolmostien Terveyden kesken. Sote-palvelujen järjestämissopimus on solmittu Kihniön ja Parkanon välillä. Parkanon on vastuukuntana huolehdittava, että sopimusta noudatetaan.