Leijonapuisto muuntuu yhteiseksi olohuoneeksi

Taustalla näkyvä niin sanottu Koskisen talo kunnostetaan. Talo ja sitä vierustava Leijonapuisto kunnostetaan kaupunkilaisten ja matkailijoiden olohuoneeksi. Parkanon kaupungin maanrakennusmestari Mika Toropainen (vas.) sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja Antti Luusalo kävivät maanantaina paikalla suunnittelemassa tulevia rakennustöitä.

Päivölänpuiston ulkokuntosalin ja Leijonapuiston rakentavista koskevat suunnitelmat ovat tarkentuneet. Parhaassa tapauksessa rakentaminen ja asennustyöt käynnistyvät jo syksyllä, viimeistään ensi keväänä. Leijonapuistossa tosin saatetaan huhkia jo tulevalla viikolla, sillä vesi- ja viemärityöt käynnistyvät pian.
Päivölänpuiston ulkokuntosaliin tulee viidestä kymmeneen ulkokäyttöön tarkoitettua kuntosalilaitetta. Näiden lisäksi paikalle sijoitetaan kymmenkunta vaativampaan toiminnalliseen harjoitteluun tarkoitettua laitetta. Lopulliset laitemäärät ja -valinnat selviävät, kunhan kaupunki saa niistä tarjouksia. Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja Antti Luusalo tosin muistuttaa, että sijoituspaikka voi vielä vaihtua muuksi kuin Päivölänpuisto tilankäyttöön liittyvistä syistä.
Leijonapuistoon rakentuu puolestaan alustavasti 18-reikäiseksi kaavailtu minigolfrata sekä kaksi kenttäaluetta petankkille. Myös kesäkahvila saa uuden sijan. 18-reikäinen golfrata mahdollistaisi kilpakäytön.
– Niin sanottu Koskisen talo kunnostetaan kahvilaksi. Siitä muodostuu kaupunkilaisille ja matkailijoille tarkoitettu kesäolohuone terasseineen. Päivölänpuistoon on puolestaan tarkoitus saada laitekokonaisuus, jossa olisi vähän kaikille kaikkea, kuvailee nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja Antti Luusalo.
Toimenpiteet ovat osa Parkanon kaupungissa käynnissä olevaa lähiliikuntareittihanketta, johon aiemmin tänä vuonna varmistui 75 000 euron suuruinen valtionavustus. Kustannukset ovat kaikkiaan noin 300 000 euroa. Hanke on kaksivuotinen.
– Ensi vuonna toteutettavaksi jää muun muassa liikuntareittien rakentamista sekä Terveystalon uimarannan laajentaminen ja laiturin rakentaminen, Luusalo paljastaa.
Viinikanjoen suunnalla on suunnitelmissa myös muuta hankkeen ulkopuolista kunnostustoimintaa. Kaupungin maanrakennusmestari Mika Toropainen kertoo, että esimerkiksi pitkospolkujen kunnostamisesta on keskusteltu paikallisen aliupseeriyhdistyksen kanssa. Toropainen ja Luusalo ovat katsastaneet myös paikkaa joen ylittävälle kevyelle sillalle. Silta on vasta hahmottelu- ja ideointivaiheessa.
– Ainakin joskus tulevaisuudessa sellainen olisi mukava Viinikanjoelle saada, miehet toteavat.