Äänivyöry siivitti Kauko Huhdan Hillopieksuksi

Pieksujen sijasta Kauko Huhta sai kunniakansalaisen jalkineiksi kumisaappaat.

Kauko Huhta julkistettiin Kihniön Hillopieksuksi Puumilassa maanantaina pidetyssä iltatilaisuudessa. Hillopieksu-nimitys myönnetään ansiokkaasta Kihniön hyväksi tehdystä työstä.
Kunniakansalainen valitaan joka toinen vuosi yleisöäänestyksellä. Kihniö-Seuran puheenjohtaja Sirpa Kortesluoma kertoo, että Huhta sai yli puolet annetuista äänistä.
– Tänä vuonna kiinnostusta oli poikkeuksellisen paljon, sillä ääniä annettiin yli 100. Kauko Huhta sai reilusti yli puolet äänistä, Kortesluoma sanoo.
Loput äänet hajaantuivat monille eri henkilöille.
Hillopieksuksi valinta yllätti Kauko Huhdan.
– Yhtään en osannut tällaista odottaa, ja kyllä tämä mieltä piristää. Ihmiset äänestivät minua varmaan kunnan ja seurakunnan luottamustoimieni takia, joita on ollut aika paljon, Kauko Huhta arvioi.
Huhta on ollut kunnanvaltuustossa ja monissa eri lautakunnissa. Kirkkoneuvostossa hän vaikutti useita kausia ja kirkkovaltuuston puheenjohtajana kaksi kautta. Lisäksi hän on toiminut lähetyssihteerinä sekä muissa seurakunnallisissa tehtävissä.
Huhta tunnetaan myös kotiseutuhenkisyydestään. Hän tutkii oman kotikylänsä sekä laajemminkin pitäjän lähihistoriaa.
Kesän Huhta aikoo viettää pääosin kotikonnuilla sekä retkeillä ympäristökunnissa.

Kesän ajan useita näyttelyitä

Maanantai-iltaa mainostettiin Vanhan Puumilan kesänäyttelyn avajaisina. Puumilassa on esillä Ulla Wiran (ent. Kuusisto) mittavaa elämäntyötä. Keväällä menehtynyt Wira toimi pitkään Kihniössä käsityönopettajana ja toimi aktiivisesti kotiseutuyhdistyksessä. Viime vuodet hän asui Ikaalisissa.
Esillä muun muassa Wiran suunnittelemat Kihniö-rasat ja muita käsitöitä sekä lehtileikkeitä ja valokuvia hänen tekemästään kotiseututyöstä.
Toisessa kamarissa on esillä lippalakkeja eri aikakausilta. Salin puolella esittäytyvät Pirkanmaan museorautatieyhdistys ja Martat.
Perjantaina kootaan esille myös taidepiirin näyttely.
Ensi viikolla Puumilan kävijämäärä lisääntyy entisestään, kun sinne siirtyy kirjaston lehtilukusali. Kirjasto on viikon ajan suljettuna kalusteiden uusimisen takia.