Karvialainen Tupateatteri esiintyy Röyhiön kesäteatterissa

Entistä tangokuningasta esittävä Tapio Keskitalo laulaa Olavi Virran tutuksi tekemiä kappaleita. Musikaalisessa näytelmässä nähdään myös Arja Ruinu ja Lauri Viitala (tanssimassa), Johanna Aho ja Leila Mäkelä sekä Petri Järvinen (taustalla). Viinapiruna katolla keikistelee Reetta Ruhkala.

Karvialaisen Leena Koivulan komennossa esitetään kesäteatteria ensi viikolla Ikaalisten Röyhiössä. Seleentakusten kesäteatterissa kuullaan Olavi Virran tunnetuksi tekemiä lauluja Tapio Keskitalon tulkitsemana näytelmässä Virta vie.
Musikaalisen komedian käsikirjoitus on Markku Hyvösen. Sovituksesta ja ohjauksesta vastaa Leena Koivula.
Keskitalo esittää entistä tangokuningasta, Ristoa. Kruunu on himmentynyt ja alkoholi tuuppaa miestä alamäkeen. Hän asuu vuokralla entisen vaimonsa (Johanna Aho) omistamassa asunnossa. Vaimolla on uusi mies, vilkkusilmäinen palomies Repe (Janne Koivisto).
Risto on viinaksiin koukussa, ja muitakin yrittää viinapiru (Reetta Ruhkala) iloliemineen houkutella.
Komediassa on 11 näyttelijää ja 12 roolia. Suuri osa ryhmästä oli vastikään Karviassa nähdyssä Viidenkympin villityksessä. Toisenlaiset roolit on jo sisäistetty hyvin.
– Paremmin minä tämän roolini olen osannut jo ennen kuin Viidenkympin villityksen, totesi Leila Mäkelä.
Virta vie nähtiin keväällä Karviassa. Röyhiön esityksistä Koivulalla oli vahva aavistus jo syksyllä.
– Peruspohja on sama kuin Karviasalissa, mutta askelkuviot pitää kertoa kymmenellä. Rytmitys ja ajoitus piti suunnitella uudelleen, Koivula sanoi.
Hän kehuu Röyhiön kylätalon vierellä olevaa kesäteatteria mitä mainioimmaksi esiintymispaikaksi. Vieressä virtaava joki ja monet rakennukset pyritään hyödyntämään näytelmässä.

Hyvin toimiva  lavastus

Röyhiön teatteripäällikkö Matti Järvenpää kehuu karvialaisryhmän lavastusta. Eilen keskiviikkona nakuteltiin pientä aitaa Siirin kuppilan edustalle.
– Kesäteatterissa on menossa nyt neljästoista kesä. Parhaimmillaan katsojia oli kesän aikana lähes 3 000, Järvenpää kertoi.
Kylätalon pihapiirissä olevaan katsomoon mahtuu 350 katsojaa.
Karvialaisryhmä on Röyhiössä ensimmäistä kertaa, mutta Koivula on ollut samalla estradilla useana kesänä ilmajokelaisryhmän kanssa.
Kesäteatterin jälkeen on samassa paikassa mustalaismusiikin konsertti 17. heinäkuuta.

Seleentakusten kesäteatterissa Röyhiössä Tupateatterin Virta vie ensi-ilta keskiviikkona 3.7. klo 19. Muut esitykset: 4.7. klo 19, 12.–13.7. klo 13 ja 19 sekä 14.7. klo 15 ja 19.