Leikkipuistotreffeille kannustetaan kaikenikäisiä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Parkanon yhdistys järjestää tiistaisin leikkipuistotreffejä kaupungin eri leikkikentillä kesä–heinäkuun ajan. Mukaan kutsutaan paitsi lapsia ja vanhempia, myös isovanhempia.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Parkanon yhdistys järjestää tiistaisin leikkipuistotreffejä kaupungin eri leikkikentillä kesä–heinäkuun ajan. Tervetulleita ovat kaiken ikäiset lapset ja lapsiperheet. Tällä kertaa paikalla olevista vanhimmat leikkijät ovat kolmosluokkalaisia, kun taas nuorin on vuoden vanha.
– Tarkoituksena on saada eri ikäisiä lapsia leikkimään samaan paikkaan. On myös hyvä hyödyntää eri leikkipuistoja, leikkipuistotreffejä vetävä Parkanon MLL:n sihteeri Päivi Karila kertoo.
Ohjelma leikkipuistotreffeillä on vapaamuotoista. Pari tuntia kestäville treffeille paikalle saa tulla ja sieltä saa lähteä vapaasti. Paikalla on yhdistyksen edustaja aina mahdollisuuksien mukaan.

Motoriset taidot kehittyvät leikin lomassa

Varhaiskasvatuksen liikuntahankkeen hankekoordinaattori Eija Puranen kertoo, että hankkeen tarkoituksena on saada lapset ja lapsiperheet yhdessä liikkumaan. Hän kehuu Parkanon aktiivisuutta leikkipuistotreffien järjestämisessä. Puranen toimii yhteistyössä MLL:n kanssa ja osallistuu vielä seuraaville leikkipuistotreffeille, jotka ovat Pikkumikonkadun leikkikentällä. Tällä kertaa Puranen veti lapsille eri leikkejä liukumäessä sekä hiekkalaatikolla. Innokkaimmat lapset keksivät myös omia leikkejä.
Puranen kertoo leikkimisen olevan tärkeä osa lapsen kasvua. Esimerkiksi motoriset taidot ja koordinaatiokyky kehittyvät, ja leikkikentällä apuna ovat puiston erilaiset välineet.
– Taidot kehittyvät leikin lomassa. Esimerkiksi kiipeilytelineessä on hyvä harjoituttaa taitojaan. Myös hiekkalaatikon reunalla tasapainottelu on hyvää harjoitusta, ja oppiminen tulee ihan huomaamatta.
Purasen mielestä leikkipuistot ovat tärkeitä, sillä ne ovat lasten lähiliikuntapaikkoja. Parkanossakin puistoja on useita, joissa kalusto on tosin jo vanhaa.
– Leikkipuistoja tulisi kehittää ja pitää kunnosta enemmän huolta, tuumaa Puranen.

Kaikki mukaan leikkimään

Leikkipuistotreffejä järjestetään Parkanossa vielä viidesti. Syksyllä lapsiperheille suunnattua toimintaa jatketaan Perheiden talolla kahvin ja leikin merkeissä. Päivi Karila kehottaakin ihmisiä osallistumaan MLL:n toimintaan – joukkoon saa aina liittyä.
Myös Anne Santoo kannustaa mukaan tuleville leikkipuistotreffeille.
– Mummua ja vaaria vaan mukaan.
Parhaiten leikkipuistotreffien järjestäjiä tavoittaa Päivi Karilan mukaan yhdistyksen Facebook-sivuilta, josta löytyy tietoa myös MLL:n muista tapahtumista.

Aino Tuohiluoma

 

Leikkipuistotreffit tiistaisin klo 10–12

  • 2.7. Pikkomikonkadun leikkikenttä (Pikkumikonkatu 21)
  • 9.7. Tuomikadun leikkikenttä (Tuomikatu)
  • 16.7. Pentin leikkikenttä (Puistokuja 5)
  • 23.7. Raiskionpuiston leikkikenttä (Keskuskatu 10)
  • 30.7. Päivölänpuiston leikkikenttä (Parkanontie 37)