Viinikansillan remontti käynnistyy

Viinikansillan remontti käynnistyy. Valmista pitäisi olla marraskuun puolivälin tienoilla.

Viinikansillan odotettu remontti käynnistyy maanantaina. Vanha silta puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Valmista pitäisi olla arviolta marraskuun puolivälin kieppeillä.

Ajoneuvoliikenne sillan yli katkeaa alkuviikosta, todennäköisesti tiistaina. Liikenne ohjataan sitten kiertoreitille. Virallinen kiertoreitti kulkee Aureentien, Kuruntien, Porintien kiertoliittymän, Heittolankadun ja Parkanontien kautta.

Toki joen yli pääsee pohjoisessa Luomaperäntietä myöten, mutta kyseinen reitti on kapea ja mutkainen. Samaa kapeaa ja mutkaista kastia on myös Yliskyläntie, jonka läpi jokunen saattaa mieliä oikaisemaan. Läpiajo Heinosentien kautta sen sijaan tullaan erikseen kieltämään.

– Heinosentien seutu haluttiin kiellolla rauhoittaa. Muutenkin suositus on, että väki käyttäisi nimenomaan virallista kiertoreittiä, kertoi Ylä-Satakunnalle Parkanon kaupungin valvojana urakassa toimiva, kunnallistekniikan työpäällikkö Pekka Mikkola.

Kevyen liikenteen reitteihin siltatyömaa ei vaikuta. Toki työmaan kohdalla kannattaa noudattaa tavallista suurempaa varovaisuutta.

Tie leviää ja painorajoitus jää historiaan

Purkutöistä ja uuden sillan rakentamisesta vastaa Destia Oy. Uusi silta on leveämpi, joten tulevaisuudessa tarvetta vastaantulevan liikenteen väistelyyn ei juuri ole. Uusi silta levittyy kevyen liikenteen siltaa kohti. Myös painorajoitus poistuu.

– Maanantaina työt käynnistyvät liikennejärjestelyihin liittyvällä rakentamisella ja järjestelyillä. Vanha silta on tarkoitus purkaa vielä loppukuun aikana. Elokuun puolivälistä alkaen työmaalla tulee pieni tauko. Uuden sillan betonielementit saadaan paikalle arviolta syyskuun puolivälissä, kertoo Destiasta työmaan vastaavana mestarina toimiva Pekka Holkonen.