Parkano Lager palasi hyllyyn

Parkano Lageria saa taas Parkanon K-Supermarketin hyllystä. Kuvassa pulloa esittelee kauppias Jari Kuusijoensuu.

Nyt sitä saa, mutta kannattaa pitää kiirettä. Kyse on K-Supermarket Parkanon teetättämästä Parkano Lagerista, jonka ensimmäinen erä vietiin käytännössä käsistä juhannuksen alla. Edes kyseisestä oluesta suunniteltua juttua ei ehditty tehdä, ennenkö erä oli jo loppuunmyyty.

– Saimme tosiaan nyt toisen erän viime perjantaina hyllyyn. Menekki vaikuttaa kyllä kovalta jälleen, kertoo K-Supermarket Parkanon kauppias Jari Kuusijoensuu Ylä-Satakunnalle.

Olut on peräisin Mallaskuun Panimolta Lapualta. Panimon varsinaisiin valikoimiin lukeutuu kolme eri olutta, mutta se on erikoistunut myös niin sanottuihin private label -tuotteisiin, joihin Parkano Lagerkin siis kuuluu.

Kauppias Jari Kuusijoensuu suosittelee Parkano Lageria maisteluolueksi ja nautittavaksi ilman sen kummempia ruokasuosituksia. Hän muistuttaa, että kyse ei missään tapauksessa ole peruslagerista, joita Suomessa eniten myytävät tavanomaiset oluet ovat.

– Parkano Lagerissa on pikkuisen jopa IPA-oluiden vivahdetta, hän näkee.

K-Supermarketissa on pidetty jo pitkään laajaa olutvalikoimaa. Menekki kasvaa luonnollisesti kesäisin. Lisäksi vuodenajat näkyvät valikoimissa.

– Esimerkiksi talvella korostuvat tummat oluet, kauppias Kuusijoensuu kertoo.

– Tyypillistä on, että asiakkaan mukaan lähtee yksi pullo sieltä, toinen toiselta. Erikoisempia oluita halutaan nimenomaan maistella. Suunnitelmissa on myös Parkanon Talviolut, hän jatkaa.