Viinikansillan purkaminen alkoi

Viinikansillan purkaminen alkoi maanantaina. Kuva työmaalta tiistaiaamulta.

Viinikansillan remontti pääsi maanantaina vauhtiin, kun varsinaiset purkutyöt käynnistyivät. Paikalla oli kaivinkone, joka aloitti työt kaiteiden ja päällysteen irrotuksella. Jo iltapäivällä vanha betonikansi oli saatu pois paikaltaan.

– Purku etenee vauhdilla parissa viikossa, kommentoi siltaa urakoivan Destian vastaava mestari Pekka Holkonen.

Tähän saakka siltaremontin suurin mielenkiinto Parkanossa on kohdistunut siihen, missä määrin kiertotiejärjestelyt näkyvät liikenteessä. Muun muassa Mäkiviinikankadulta moni vaikuttaa kiertävän pohjoisesta Luomaperäntien kautta, joskin reitti on kapea ja mutkainen. Virallinen kiertoreitti kulkee Aureentien, Kuruntien ja Heittolankadun kautta keskustaan.

Yksi puheenaiheista on ollut Heinosentien läpiajokielto, josta on tullut Ylä-Satakunnan toimitukselle kommentteja puolesta ja vastaan, joskin vain yksittäisiä. Kaupungin työpäällikön Pekka Mikkolan korviin valitteluja esimerkiksi läpiajokiellon rikkojista ei ainakaan toistaiseksi ole tullut.

Ylä-Satakunta tarkkaili Heinosentietä tovin perjantaina iltapäivällä, sunnuntai-iltana sekä maanantaiaamuna. Havaintojen perusteella vaikuttaisi siltä, että yksittäiset Viinikan alueen asukkaat saattavat Heinosentietä oikopolkuna käyttää, mutta varsinaista ruuhkaa tiellä ei tuolloin ollut. Muu liikenne on perua joko Kallion alueelta tai vaihtoehtoisesti sellaista, joka ei suoranaisesti liity siltaremonttiin.

Purettavan Viinikansillan vieressä kulkeva kevytväylä on normaalisti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytettävissä.