Suomen toiseksi paras sahti tulee Karviasta

Karvialaisen Reijo Mäen sahti on Suomen toiseksi parasta. Sahdinvalmistuksen SM-kilpailut käytiin lauantaina Itä-Hämeessä Hartolassa.

Osallistujia kilpailu keräsi reilut 50 eri pitäjistä. Kukin osallistuja tuo tullessaan perinteisesti myös yhden tuomarin kilpailuun.

– Tällä kertaa sahdinteko osui nappiin, toki tulosten mukaan ihan vähän jäi vielä parantamisen varaakin, pohti Ylä-Satakunnan maanantaiaamuna tavoittama Mäki.

Mäki muistelee olleensa mukana mestaruuskisassa nyt kolmatta kertaa. Aikaisemmin mitalia saati sijoitusta kuuden parhaan joukossa ei vielä ole tullut. Tuomarina hän on ollut matkassa ainakin kolmesti.

– Pienen ikäni olen sahtia tehnyt. Väliin tosin mahtuu kymmenen vuoden tauko. Nykyisin sahtia teen vähintäänkin juhlapyhiksi. Mahdollisimman hyväähän sitä aina yrittää tietysti tehdä. Rutiinia tarvitaan, mutta on se myös joskus maltaista kiinni. Maltaat kun eivät ole aina niin tasalaatuisia, Mäki taustoittaa.

Voittajaksi julistettiin lahtelaisen Ari Rämön sahti. Parkanoa edustanut Markku Perttunen ei ollut kuuden sijoitetun joukossa.

Vuoden 2020 mestaruuskisat käydään Jämijärvellä.