Kihniön suuresta miehestä televisiosarja

Keihäsmatkat-televisiosarjan kuvaukset ovat alkaneet. Kuva: Nelonen Media.

Matkatoimistoyrittäjä Kalevi Keihäsen (1924–1995) tarina päätyy nyt myös televisioon. Nelonen Median suoratoistopalvelu Ruutu esittää Keihäsmatkat-nimisen televisiosarjan ensi keväänä. Sarja nähtäneen aikanaan myös televisiokanava Nelosella.

Sarjan kuvaukset aloitettiin viime viikolla. Niitä tehdään paitsi Suomessa myös Turkissa. Keihänen muistetaan matkatoimistonsa lisäksi myös Kihniössä sijaitsevaan Pyhäniemen lomakylään liittyvistä suunnitelmista. Kihniössä televisiokameroita tosin ei nähdä.

– Sarjaa ei tällä haavaa kuvata Kihniössä. Tapahtumat sijoittuvat enemmän itse etelänmatkoille, kertoo Nelonen Median tuottaja Mia Paavonen Ylä-Satakunnalle.

Sarja alkaa vuodesta 1972, jolloin eletään Keihäsmatkojen kulta-aikaa ennen romahdusta. Sarjan kerrotaan pitävän sisällään muun muassa hulvattomia tilanteita, uskomattomia käänteitä ja vapautuneita suomalaisia ensimmäistä kertaa etelänmatkalla.

Tv-sarjan rooleissa nähdään joukko eturivin näyttelijöitä. Pääosaa, eli Keihästä itseään, esittää Janne Kataja. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Hannele Lauri, Aku Hirviniemi ja Jenni Banerjee. Sarjan ohjaa Jäppi Savolainen.

Nastolan Pisarateatteri on puolestaan esittänyt Seiväsmatkat-nimistä näytelmää tänä kesänä. Näytelmä on saanut suuren suosion. Viimeiset näytökset ovat käsillä. Seiväsmatkat esitetään vielä tänään torstaina sekä viimeisen kerran sunnuntaina.