Joko Koskenkyläntien tai Ratikyläntien parantaminen alkaa syksyllä

Kihniössä joko Koskenkyläntien tai Ratikyläntien parannustöiden on tarkoitus alkaa tänä syksynä. Pirkanmaan ely-keskuksen Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen toiminnanohjauspäällikkö Janne Lintilä kertoo, että sorateiden urakoitsija on nyt valittu. Tarjouskilpailun valitusaika on kesken.

– Seuraavaksi on edessä sopimuskatselmus torstaina 22. elokuuta, jonka jälkeen päästään töihin.
Lintilä sanoo, että valitun urakoitsijan tarjouksen mukaan toisen tien työt tehdään tämän vuoden puolella ja toisen ensi keväänä. Vielä ei ole tietoa, kumpi tie kunnostetaan ensin. Marssijärjestys selviää sopimuskatselmuksessa.

– Meillä ei tilaajana ole ollut sen osalta vaatimuksia. On jätetty urakoitsijan harkittavaksi kumman ehtii tehdä ilman, että tulee riski huonoista keleistä, ja kumpi sopii paremmin heidän työohjelmaansa.
Lintilän mukaan molempien teiden kuivatuksen parantamiseen liittyvät laskuojien perkaukset jäävät ensi keväälle.

Viime vuoden lopussa silloisen eduskunnan niin sanotuista joululahjarahoista suunnattiin näille kahdelle maantielle yhteensä 750 000 euroa. Ratikyläntien kunnostukseen osoitettiin 300 000 euroa ja Koskenkyläntielle 450 000 euroa.

Yliskyläntien työt loppuvuodesta

Janne Lintilä kertoo, että Yliskyläntie päällysteiden purkamisten tarjouspyynnöt ovat lähteneet, ja urakka aiotaan toteuttaa tämän vuoden aikana.

– Joskin työt jäävät loppuvuoteen.

Päällystettä puretaan ja tietä muutetaan soratieksi noin 6,6 kilometrin osuudelta Yliskyläntien eteläpäästä.

Lintilän mukaan kyseisellä tieosuudella on tällä hetkellä SOP-päällystettä.

– SOP-päällyste on soratien pintaus, eikä kyseessä ole siis edes varsinainen päällyste. Se on menetelmä, jossa soratielle on levitetty bitumikerros, jonka päälle on jyrätty kiviaines. Se on selvästi ohuempi kuin varsinainen päällyste eikä yleensä yhtä kestävä. Niitä tehtiin aikoinaan sorateille pölynsidonnaksi.

Yliskyläntien pohjoisosa on asfalttia, ja liikennemäärältään se on eteläpäätä suurempi.

Lintilä sanoo, että ensi vuonna aiotaan purkaa SOP-osuus myös Leppäsjärventien eteläpäästä noin 3 kilometrin matkalta. Tie kulkee sekä Parkanossa että Ikaalisissa, ja työt koskevat Ikaalisten puolen osuutta.

– Pohjoisosa on pientä 40 metrin lippaa lukuun ottamatta soratietä jo nykyisin.