Tero Järvisestä Kolmostien Terveyden uusi toimitusjohtaja

Tero Järvinen on Kolmostien Terveys Oy:n uusi toimitusjohtaja. Kuva: Pihlajalinna

Kolmostien Terveyden uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Tero Järvinen. Hän aloitti tehtävässä eilen 15. elokuuta.

Järvinen on Pihlajalinna-konserniin kuuluvan Kuusiolinna Terveys Oy:n toimitusjohtaja. Pihlajalinnan palveluksessa Järvinen on työskennellyt vuodesta 2016 lähtien.

Kolmostien Terveyden edellinen toimitusjohtaja Timo Hokkanen jätti tehtävänsä myöskin eilen 15. elokuuta. Hän ilmoitti erostaan LinkedIn-palvelussa samana päivänä alkuillasta.

Pihlajalinna tiedotti uudesta toimitusjohtajasta Ylä-Satakunnalle aamulla, kun asiaa erikseen tiedusteltiin.

Pihlajalinnan toimitusjohtajan Joni Aaltonen vahvistaa, että Kolmostien Terveyden toimitusjohtajan vaihto liittyy Pihlajalinnassa käytyihin yt-neuvotteluihin. Yhtiö tiedotti neuvottelujen päättymisestä torstaina (15.8.).

– Yhtiö virtaviivaistaa ja tiivistää toimintaansa, mikä tarkoittaa muutoksia myös johtaja- ja päällikkötasolla, Aaltonen toteaa.

Hokkanen oli Pihlajalinnan palveluksessa vuodesta 2016. Toimitusjohtajan tehtävien lisäksi hän toimi Pihlajalinnan Satakunnan ja Pohjois-Pirkanmaan aluejohtajana.
Alueorganisaatiossa tehtävien uudelleenjako on Aaltosen mukaan vielä kesken.

Kolmostien Terveys on Pihlajalinnan enemmistöomistama yhtiö, joka tuottaa Parkanon ja Kihniön sote-palvelut. Pihlajalinnan yt-neuvottelut eivät koskeneet Kolmostien Terveyttä.

– Vaikka yhtiö oli neuvottelujen ulkopuolella, toimitusjohtaja on siinä suhteessa eri asemassa kuin muu henkilökunta, Aaltonen perustelee Hokkasen irtisanomista.

Neuvottelujen piirissä on sen sijaan ollut Parkanossa sijaitseva Pihlajalinnan yksityislääkäriasema. Aaltonen ei kommentoi tässä vaiheessa toimipistekohtaisia neuvottelutuloksia.

– Yksikkökohtainen kommunikointi yhtiön sisällä on vielä kesken, joten mahdollisista muutoksista toimipisteissä tiedotetaan myöhemmin, hän toteaa.

Uutinen tuli Parkanolle yllätyksenä

Perjantaiaamuna tavoitetulle Parkanon kaupungin johdolle tieto Hokkasen lähdöstä ja uudesta toimitusjohtajasta tuli täytenä yllätyksenä.

Perusturvajohtaja Vuokko Kuusiluoma kertoi perjantaiaamuna lukeneensa uutisen Ylä-Satakunnan verkkolehdestä aamulla töihin tullessaan.

– Tosi yllätyksenä tuli tieto. Todennäköisesti ja toivottavasti Pihlajalinnasta ollaan meihin yhteydessä viimeistään ensi viikon alussa, Kuusiluoma sanoi.

 

Juttua muokattu klo 13.22, lisätty toimitusjohtaja Aaltosen kommentit ja kaupungin osuus.

Lue myös:

YS 15.8.2019: Hokkasen työ Pihlajalinnassa ja Kolmostien Terveydessä on päättynyt