Kopar etsii ostajaa Vatusentien kiinteistölle

Kopar Oy pyrkii myymään Parkanossa sijaitsevat omistamansa toimitilat Vatusentien alueella. Kaupungin lisäksi yritys kertoo käyvänsä neuvotteluita myös muiden ostajakandidaattien kanssa.

Yritys ei ole lähdössä pois, vaan toimitusjohtaja Tom-Peter Heleniuksen mukaan ratkaisulla on tarkoitus vahvistaa Parkanon asemaa yrityksen kokoonpanon pääpaikkana.

Toisekseen yritys pyrkii mahdollistamaan myös kansainvälistymiseen liittyviä kasvusuunnitelmiaan. Käytännössä yritys siis realisoisi taseessaan olevaa kiinteistöomaisuutta rahaksi.

Kasvua myös palveluista

Kopar toimii Parkanon lisäksi Lehtimäellä, Tampereella ja Virossa. Viime vuosina liikevaihto on pyörinyt 12–15 miljoonan euron tuntumassa. Osa vuosista on ollut tappiollisia, osa voitollisia.

Yrityksen päätuotteita ovat pneumaattiset ja mekaaniset kuljettimet, joita käytetään teollisuudessa esimerkiksi kuuman ja kuluttavan materiaalin siirtämiseen.

Lisäksi yrityksellä on sopimusvalmistusta. Kasvua Kopar hakee myös palveluliiketoiminnasta, muun muassa huoltotoiminnoista.

Helenius myöntää avoimesti, että viime vuodet ovat olleet yritykselle talouden kannalta haastavia. Yritystä on kuitenkin nyt reilattu uuteen kuntoon. Helenius itse aloitti toimitusjohtajana puoli vuotta sitten.

– Koparin tuotteet ovat globaalisti hyviä, jopa uniikkeja. Uskon, että menestyksen mahdollisuudet ovat olemassa ja sen eteen on tehty töitä, hän alleviivaa.

Hinnasta vielä neuvotellaan

Yritys työllistää tällä hetkellä Parkanossa noin 50 henkeä. Vatusen lisäksi yritys toimii Parkanossa Sepänkadulla. Osviittaa paremmasta antaa se, että esimerkiksi Sepänkadulla on siirrytty kaksivuorotyöhön.

– Pidän mahdollisena, että muutaman vuoden kuluttua meitä olisi Parkanossa jopa 20–30 henkeä enemmän, arvioi Helenius.

Kaupan kohteena olevalla Vatusen alueella on 967 ja 689 neliömetrin hallit, joissa tehdään hitsausta ja koneistusta. Lisäksi alueella on erillinen varastokatos.

Heleniuksen mukaan muun muassa hinnasta käydään nyt neuvotteluita osapuolten välillä. Tarkoitus on, että Kopar vuokraisi tilat takaisin pitkällä määräaikaisella vuokrasopimuksella.

Lue myös:

YS 3.9.2019: Professori kummeksuu aiesopimuksen salaamista