Vuodeosasto tänään Kihniön kunnanhallituksessa

Kihniö taistelee edelleen terveyskeskuksen vuodeosaston lakkauttamista vastaan. Kolmostien Terveys on ilmoittanut lakkauttavansa vuodeosaston tämän kuun lopussa. Kihniön mielestä lakkautuspäätöstä ei saa panna täytäntöön ennen kuin neuvottelut asiasta on käyty. Kihniön kunnanhallitus käsittelee tilannetta tänään.

Kuviota mutkistaa se, että osapuolia on kolme. Kihniön sopimus sote-palvelujen järjestämisestä on Parkanon kaupungin, ei palvelun tuottajan Pihlajalinnan eikä sen tytäryhtiön Kolmostien Terveyden kanssa. Parkano taas ei halua ottaa kantaa kiistaan.

– Parkano ei ryhdy tässä tuomariksi. Neuvottelimme Kihniön kanssa kuukausi sitten ja sovimme, että kun he pääsevät yhteisymmärrykseen Kolmostien Terveyden kanssa, niin sitten se viedään Kihniön ja Parkanon väliseen sopimukseen, Parkanon kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma sanoo.

Kihniö katsoo, että päätös jatkumisesta tai loppumisesta kuuluu tilaajalle eikä palvelun tuottajalle.

Kihniön kunnanhallitus reklamoi vuodeosaston lakkautusilmoituksesta sekä Parkanolle että Kolmostien Terveydelle. Kolmostien Terveys vastasi reklamaatioon ja Parkano ilmoitti yhtyvänsä yhtiön vastaukseen.

Vastineessa toimitusjohtaja Tero Järvinen kirjoittaa, että Kihniön kunta sitoutui remontoimaan vuodeosaston muuhun sosiaali- ja terveydenhuollon asumispalvelukäyttöön, kun tehostetun palveluasumisen yksikkö Suutarinpihlaja valmistuu. Se valmistui toissa vuonna.

– Viimeisimmässä neuvottelussa nousi selkeästi esiin, että myös Kihniön kunnan edustajat ovat sitä mieltä, että vuodeosastohoito nykymuodossaan ei vastaa nykyaikaista ja laadukasta ikäihmisten palvelua, Järvinen muistuttaa.