Pääkirjoitus: Yhtenä ja seitsemänä päivänä viikossa

Ensi vuoden alusta Ylä-Satakunta ilmestyy paperilehtenä ja näköislehtenä vain kerran viikossa. Muutos lehden historiaa peilaten on harvinainen, mutta ei tavaton. Ilmestymispäiviä on rukattu vuosikymmenten saatossa. Mikäli katsetta nostaa kohti tulevaa, kenties merkittävin muutos on kuitenkin se, että uutisia julkaistaan jatkossa viikon kaikkina päivinä. Verkon uutisvirta tarjoaa tilaajillemme jatkossa kaikki uutiset.

Journalistista sisältöä tuotamme kuten ennenkin. Saamme isot ja pienet uutiset tarjolle entistä nopeammin, mutta myös totutulla tavalla paperilehden formaatissa. Paperilehti ei siis mihinkään katoa. Uusi teknologia mahdollistaa sisällöt, joihin paperi ei taivu.

Riippumattomuus on arvo, josta toimituksessa emme jatkossakaan tingi. Lukijoille pyrimme kertomaan entistä selkeämmin asioiden ja ilmiöiden taustoista ja vaikutuksista. Toimimme mielellämme keskustelun alustana. Lehti ottaa pääkirjoituksissa kantaa jatkossakin ajankohtaisiin asioihin. Avoimuuden, julkisen keskustelun ja erilaiset näkökulmat ymmärrämme rikkautena.

Ylä-Satakunta uudistaa ja vahvistaa otettaan näkyvyyden tuottajana ja kanavana. Tämä on toinen tukijalkamme. Ilmoittaja-asiakkaille luomme kokonaan uuden tuote- ja palveluvalikoiman. Yhteistyöverkkomme laajenevat. Monikanavaisuus, vaikuttavuus ja osaaminen ovat keinoja, joilla tulevaisuuden haasteisiin vastaamme.

Mutta miksi muutokset tapahtuvat? Emmekö voisi jatkaa kuten ennenkin?

Vastaus piilee asiakkaiden odotuksissa sekä monissa, osin koko maailmaa mullistavissa ilmiöissä, jotka kolkuttavat meidänkin ovia. Paikallislehdillä on omat haasteensa, mutta maailma on täynnä mahdollisuuksia.

Me uskomme mahdollisuuksiin, niihin kurkistamiseen sekä oivaltamiseen. Ylä-Satakunta ja sen levikkialue menestyy myös tulevaisuudessa, mutta se vaatii rohkeita uudistumisen askelia ja myös uskallusta epäonnistua.

Jukka Huikko

Ylä-Satakunnan pääkirjoitus 10.9.2019.

Lue myös:

YS 10.9.2019: Paperilehti ilmestyy jatkossa vain kerran viikossa, uutisia joka päivä