Osuuskuntien kokoukset hyväksyivät OP Ylä-Pirkanmaan

OP Ylä-Pirkanmaa aloittaa toimintansa ensi maaliskuussa. OP Kihniön toimitusjohtaja Pirjo Haapa-aho Vehniästä tulee uuden pankin varatoimitusjohtaja. OP Virtain toimitusjohtaja Ari Kakkori jää eläkkeelle ja OP Ruoveden toimitusjohtaja Leena Selkee aloittaa uuden pankin toimitusjohtajana.

Kihniön, Ruoveden ja Virtain Osuuspankkien yhdistyminen varmistui tiistai-iltana pidetyissä osuuskuntien kokouksissa. Uusi OP Ylä-Pirkanmaa aloittaa toimintansa ensi vuoden maaliskuussa.

Asiakkaiden asiointiin yhdistymisellä ei juuri ole vaikutuksia. Esimerkiksi konttoriverkko, maksukortit, tilinumerot ja verkkopalvelutunnukset säilyvät entisellään.

Vastaavia fuusioita on viime vuosina viritelty osuuspankkileirissä useita.

– Hallinnollisten töiden keskittäminen parantaa merkittävästi uuden pankin kustannustehokkuutta ja kilpailykykyä. Samalla saamme enemmän aikaa asiakastyöhön kaikissa kanavissa, mikä on palvelukyvyn ja asiakkaiden kannalta erinomainen asia. Suuremmassa pankissa voimme tarjota myös erityisasiantuntemusta vaativia palveluja, kertoo Kihniön Osuuspankin toimitusjohtaja Pirjo Haapa-aho Vehniä, joka nousee uuden pankin varatoimitusjohtajaksi.

– Kaikki nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa ja tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin, vakuuttaa Ruoveden pankin toimitusjohtaja Leena Selkee, josta puolestaan tulee syntyvän pankin toimitusjohtaja.

Virtain OP:n toimitusjohtaja Ari Kakkori on jäämässä eläkkeelle.

Seuraavat vaalit 2021

Tiistain osuuskunnan kokous keräsi Kihniössä paikalle 65 henkeä. Haapa-aho Vehniä oli tyytyväinen määrään. Jäseniä oli saapunut paikalle jopa kauempaakin. Normaalisti osuuskunnan kokoukset ovat keränneet vain 10–20 henkeä.

– Päätös yhdistymisestä oli yksimielinen. Sama tilanne oli myös Virroilla ja Ruovedellä, alleviivaa Haapa-aho Vehniä.

Uuden pankin kuusihenkiseen hallitukseen Kihniö saa yhden paikan. Hallintoneuvostoon tulee puolestaan 17 jäsentä, joista kolme on Kihniöstä. Edustajiston vahvuus on 45 henkeä, joista viisi on Kihniöstä.

Seuraavat osuuskunnan vaalit käydään loppuvuodesta 2021, jolloin edustajisto valitaan. Vaali käydään yhdellä alueella, eikä kuntakohtaisia mandaatteja ole.