Kahdesta pienestä syntyi yksi sopivan kokoinen

Yhdistelmäjoukkueessa pelaa seitsemän kunnan poikia. Kuvassa Joona Leinonen Ruovedeltä, Joel Rajaniemi Virroilta, Roope Niemi Ylöjärven Kurusta, Kasperi Takamaa Orivedeltä ja Konsta Koskinen Parkanosta. Lisäksi pelaajia on Kihniöstä ja Ikaalisista.

Parkanon Kiekon ja Ruoveden RuoSkAn B2-juniorijoukkueet yhdistivät voimansa viime keväänä. Kahden seuran yhteinen junnujoukkue aloitti yhteisharjoittelun jo toukokuussa, mutta paremmin vauhtiin on päästy nyt syksyllä.

Joukkueet harjoittelevat yhdessä kerran viikossa. Joka toinen viikko ollaan Parkanossa ja joka toinen Ruovedellä. Lisäksi pidetään pari kertaa viikossa treenit erikseen. Parkanon Kiekon pojat harjoittelevat tällöin oman seuran edustusjoukkueen kanssa.

Yksinkertainen syy joukkueiden yhdistämiselle on pelaajapula B2-poikien eli vuonna 2003 syntyneiden ikäluokassa. Yhteisjoukkueessa on nyt 25 pelaajaa, joista 23 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia. Parkanon Kiekosta heitä on 12 ja RuoSkAsta 13.

Osa pojista on vuotta nuorempaa ja vanhempaa ikäluokkaa. Pelaajia on seurojen kotikuntien eli Parkanon ja Ruoveden lisäksi Ikaalisista, Kihniöstä, Orivedeltä, Virroilta ja Kurusta.

Yksi syy pelaajakatoon saattaa olla tämä ikävaihe; B2-pojat ovat 15–16-vuotiaita, suurin osa viime keväänä peruskoulunsa päättäneitä ja nuorimmat yhdeksäsluokkalaisia. Tässä elämänvaiheessa pannaan uusiksi monet kuviot, sillä osa lähtee jo toisille paikkakunnille opiskelemaankin.

Yhdistelmäjoukkuetta valmentavat Jani Leinonen ja Jouni Laine Ruovedeltä sekä Antero Ylisalo Parkanosta. Leinonen toimii vastuuvalmentajana.

Ryhmän joukkueenjohtajina toimivat Toni Niemi Ruovedeltä ja Minna Kytölä Parkanosta. Huoltajia ovat Virpi Uusi-Luomalahti, Jari Pajunen ja Juha Vanhakylä. Maalivahteja valmentaa Jose Ylisalo.

Kerran viikossa harjoitellaan yhdessä

Syksyn harjoitusten ja kolmen yhtenä joukkueena pelatun pelin perusteella Leinonen ja Ylisalo ovat tyytyväisiä joukkueeseensa. Samaan ryhmään on sopeuduttu hyvin, sillä yhteistä historiaa on pitkältä ajalta.

– Joukkueet olivat jo monta vuotta tahkonneet toisiaan vastaan, joten pojat tunsivat toisensa ennestään. Yllättävän vähän on synnytystuskia ollut, Jani Leinonen sanoo.

Uudella joukkueella on myös uusi kutsumanimi: RuOPa. Keskimmäinen iso o-kirjain tarkoittaa Orivettä, josta tulee useita RuoSkAn pelaajia.

Torstaisin pidettäviin yhteistreeneihin kuuluu puolen tunnin alkuverryttely, jonka jälkeen mennään jäälle tunniksi.

Harjoituksiin kuljetaan puolin ja toisin kimppakyydeillä. Ratissa on useimmiten pelaajien vanhempia.

Kauemmas suuntautuville pelireissuille kuitenkin mennään bussilla. Yhdessä matkustaminen on valmentajien mukaan hyväksi yhteishengelle, jossa tosin ei ole ollut moittimista tähänkään asti. Muutenkin asenne on kohdillaan.

– Poikien motivaatiossa ei ole ollut valittamista, Antero Ylisalo toteaa.

Nyt saa kokoon neljä kentällistä

Motivaatiota todennäköisesti lisää, että nyt pelaajia on tarpeeksi neljään kentälliseen. Enää ei tarvitse peluuttaa koko ajan samoja poikia, kun vaihtopenkillä on runsaasti väkeä.
Tätä pitää yhdistämisen parhaana puolena myös joukkueen kapteeni, PK:n Santeri Suonpää.

– Saa enemmän vaihtoehtoja kokoonpanoihin ja lepotaukoja, kun on isompi porukka, Suonpää toteaa.

Yhdistetty joukkue on kohdannut muita joukkueita kolme kertaa hyvällä menestyksellä. Syyskuun puolivälissä tuli voitto kotipelissä Ruovedellä Jyvässeudun Kiekkoa vastaan 7–5. Vieraspelissä Kokemäellä Kokemäen Kova-Väki kaatui lukemin 8–3. Viime viikonloppuna taas tuli tasapeli Kuopiossa KalPa Akatemiaa vastaan 5–5.

B2-poikien ikäluokka ei ole lähiseudulla ainoa, joka on tarvinnut vahvistusta. Ruoveden 04-ikäluokan pelaajia oli viime talvena mukana Mänttä-Vilppulan KPK:n joukkueessa, ja tänä vuonna samaa joukkuetta täydentävät Parkanon pojat.