Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja arvostelee voimakkaasti Parkanon päätöksentekoa

Parkanon kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja ja Sosiaalidemokraattisen puolueen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jyrki Uotila arvostelee voimakkaasti päätöksentekoa ja avoimuuden puutetta 1.10.2019 ilmestyneen Ylä-Satakunnan yleisönosastokirjoituksessaan. Uotila on allekirjoittanut kirjoituksen valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Uotilan mukaan uusi kuntalaki edellyttäisi entistä laajempaa avoimuutta ja näkyvyyttä päätöksenteossa. Parkanossa sen sijaan päätöksiä tehdään Uotilan mukaan salassa, pienen piirin kesken. Hän nostaa esimerkkitapauksiksi muun muassa joukon viime vuosien ulkoistuspäätöksiä ja yhtiöittämisiä. Uotila kiinnittää huomionsa myös lukuisiin salaisiksi julkistettuihin asiakirjoihin.

– Kuntalaki määrittelee asiakirjojen julkisuudesta hyvin yksiselitteisesti, että vain selkeästi liikesalaisuuteen liittyvät kohdat pitää jättää julkaisematta, mutta ei koskaan koko asiakirjaa. Meillä on aina kaikki julistettu salaisiksi, kirjoittaa Uotila.

Lue yleisönosastokirjoitus kokonaisuudessaan 1.10.2019 Ylä-Satakunnasta. Näköislehden irtonumeron voit ostaa täältä.