Kotiseuturakkaus toi Parkanoon

Taina Niiranen on uusi Parkanon kaupungin terveys- ja hyvinvointijohtaja.

Uusi terveys- ja hyvinvointijohtaja Taina Niiranen pääsee aloittamaan Parkanossa todennäköisesti joulukuun alkupuolella. Valtuuston maanantaina tekemä päätös tulee lainvoimaiseksi kuukauden päästä ja hänellä on Hämeenkyrössä kuukauden irtisanomisaika.

Taina Niiranen tulee tuttuun taloon. Hän oli maaliskuuhun 2009 saakka Parkanossa päivähoidon johtajana ja hoiti sen ohella myös sosiaalityön päällikön tehtäviä 3,5 vuotta.

– Olin Parkanossa yhteensä 10 vuotta ja 10 kuukautta. Nyt jos lähden Hämeenkyröstä joulukuussa, niin olen ollut täälläkin 10 vuotta ja 10 kuukautta, joten tämä on aika tarkkaa tämä mun urakehitys, Niiranen naurahtaa.

100 kilometrin päivittäinen työmatka lyhenee nyt nyt 300 metriin, mutta se ei kuulemma ollut ratkaisevaa viranhaussa.

– Kävin aikanaan Parkanossa töissä Porista käsin vuoteen 2003 saakka. Silloin päivittäinen työmatka oli 200 kilometriä. Kyllä tässä enemmän painoi lukkarinrakkaus omaa koti- ja synnyinpaikkakuntaa kohtaan.

– Varmuudella saatte pitää meidät parkanolaisina. Olemme mieheni kanssa molemmat syntyperäisiä parkanolaisia, mutta kun lapset ovat lentäneet muualle, niin tietysti voisimme muuttaa myös itse muualle. Mutta tämä ratkaisu pitää meidät Parkanossa.

Kaupunginvaltuusto valitsi Taina Niirasen äänestyksen jälkeen, mutta sillä ei hänen mielestään ole merkitystä jatkon kannalta.

– Olen sen verran vanha kettu politiikassa, ettei se hätkäytä. Numerot olivat kuitenkin niin selvät, ja uskon saavani luottamuksen myös niiltä, jotka eivät minua äänestäneet. He tuntevat minut hyvin ja tietävät, että homma hoituu.