Työttömyyden aleneminen jatkui Karviassa ja Kihniössä

Työttömyyden pitkään jatkunut aleneminen näyttää päättyneen Parkanossa, sillä elokuun työttömyysaste oli noin puolitoista prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten samaan aikaan. Kihniössä ja Karviassa sen sijaan oltiin alemmissa lukemissa kuin viime vuoden elokuussa, Karviassa yli 2 prosenttiyksikön verran.

Parkanossa oli työttömiä työnhakijoita elokuun viimeisenä päivänä 205 eli 36 enemmän kuin vuotta aiemmin. Miehiä oli työtä vailla 25 enemmän kuin naisia. Alle 25-vuotiaita hakijoita oli 24 ja päälle viisikymppisiä 109.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut keväästä, heitä kirjattiin nyt 40. Parkanon työttömyysaste oli 7,8 prosenttia.

Karvialaisia oli työpaikkaa vaille elokuun lopussa 77 henkeä, mikä on 25 vähemmän kuin viime vuoden elokuussa. Työttömistä oli miehiä 42 ja naisia 35, alle 25-vuotiaita 6 ja viisikymppisensä jo täyttäneitä 44. Pitkäaikaistyöttömiä Karviassa oli 22. Kunnan työttömyysaste oli 7,7 prosenttia.

Kihniön työttömien määrä oli 54 eli 8 vähemmän kuin vuosi sitten. Sukupuolijakauma on kolmen kunnan tasaisin: 26 miestä ja 28 naista. Alle 25-vuotiaista ei ole tilastotietoa, mutta 50 vuotta täyttäneitä työttömänä oli 30. Pitkäaikaistyöttömiä kirjattiin 10. Kihniön työttömyysaste oli 6,5 prosenttia.

Lomautettujen määrää ei tilasto tunne Parkanosta eikä Kihniöstä, mutta Karviassa heitä oli nyt 7. Avoimia työpaikkoja elokuun viimeisenä päivänä oli Parkanossa 42 ja Karviassa 23.

Satakunnan alhaisin työttömyysaste oli elokuun lopussa Säkylässä (5 %) ja korkein Porissa (11,5 %). Pirkanmaan ääripäät olivat vastaavasti Punkalaidun (5 %) ja Tampere (11,3 %).