Karvia sai kaksi kyläkoulua myytyä

Karvian kunta myi Sarvelan koulun kosmetiikkayritys Saintrond Factory Oy:lle.

Karvian kunnanvaltuusto hyväksyi Sarvelan ja Saran koulujen ostotarjoukset. Saran koulun uusi omistaja on Karvian Poikkitaiteilijat Ry, joka maksaa koulusta 10 000 euron kauppahinnan. Alunperin ostotarjouksen teki Karvian Teatteriyhdistys Ry, mutta ostajan nimi korjattiin myöhemmin koulun ostoa varten perustettavaksi yhdistykseksi.

Saran vanha kyläkoulu tulee kulttuurialan yhdistysten käyttöön. Tiloja tarvitsevat Karvian Teatteriyhdistys ja sen kesäteatteri, Tupateatteri, lapsien teatteriryhmät, Karvian Kansanmusiikkiyhdistys sekä Musiikkiteatteri. Tiloja käytetään myös kunnan tapahtumissa vierailevien ryhmien majoitustilana.

Kiinteistössä toimii tällä hetkellä kunnan päiväkoti, joka voi jatkaa toimintaansa sopimuksen mukaan korvausta vastaan.

Sarvelan koulun kunta myi Saintrond Factory Oy:lle. Kosmetiikka-alan yritys jätti kiinteistöstä korkeimman tarjouksen eli 37 500 euroa. Saitrond Factoryn omistaa Jaana Printz.

Sarvelan koulun kiinteistöön kuluu koulurakennuksen lisäksi noin 8 hehtaarin metsäpalsta. Kirjallisen tarjouksen jätti kaksi ostajaehdokasta.

Tomi Ylilammin (kesk) mukaan on hyvä asia, että koulut saadaan pois kunnan kulupuolelta. Toinen näkökulma on Saran kyläläisten kannalta huonompi.

– Kunnalle koituu vuokramenoja, joten todennäköisesti Saran päiväkotipaikat siirtyvät jossain vaiheessa kunnantalon päiväkotiin, Ylilammi sanoi.

Risto Mustakoski (ps) kiitti niin ikään sitä, että kouluille löytyi ostajat ja käyttöä. Hän ihmetteli sitä, että Sarvelan koulun myynti-ilmoituksessa ei ollut mainintaa metsäpalstan kuulumisesta kauppaan.

Kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma vastasi, että tarjouksen tehneille ilmoitettiin etukäteen metsäpalstan käypä arvo, joka on lähemmäs 20 000 euroa.