IPP:n valokuituverkko laajenee Kihniössä

IPP kaavailee laajentavansa valokuituverkkoa Kihniössä. Kuvassa Lupinetin verkon rakennustöitä Parkanossa kesällä 2019.

Ikaalisten-Parkanon Puhelin Oy tavoittelee valokuituverkon laajentamista 20–30 liittyjällä Kihniössä. Kaavailtu rakentamisalue on pääasiassa Koskenkyläntien alueella. Hankealueeseen kuuluu myös osia Rasinkylästä ja Kankarintien alueelta.

IPP on hakenut hankkeelle Leader-tukea ja suoritti äskettäin hankkeeseen liittyvän kuulemisen. Varsinainen markkinointi ja sopimusten teko käynnistyy vasta lopullisen tukipäätöksen myötä. IPP:n tekninen johtaja Pekka Ylinikkilä arvioi, että tämä tapahtuisi marraskuussa. Hankkeen taustalla on kohdealueen asukkaiden aktiivisuus.

– Rakentaminen alkaa keväällä, kun routa on sulanut ja päästään kaivamaan. Valmista pitäisi olla syksyllä, arviolta elo-syyskuussa. Liittymäaktiivisuudella on suuri merkitys toteutumiseen ja lopulliseen laajuuteen, alleviivaa Ylinikkilä.

IPP:llä on valmiudet laajentaa valokuituverkkoa myös muualla Kihniössä, mikäli kiinnostusta ilmenee riittävästi. Valmiita suunnitelmia löytyy muun muassa Mäkikylän suunnalta. Myös Kihniön keskustan valokuituverkon laajentaminen on mahdollista.