Poliisi kaipaa havaintoja mopoauton ja jalankulkijan törmäyksestä – jalankulkija loukkaantui vakavasti

Mopoauto törmäsi Satakunnankadulla Parkanossa 14-vuotiaaseen tyttöön tiistaina iltapäivällä. Tyttö loukkaantui vakavasti ja on hoidettavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Poliisin keskiviikkona iltapäivällä antamien tietojen mukaan tytön tila on vakaa, eikä hengenvaaraa ole.

Mopoautoa kuljetti alle 18-vuotias parkanolainen poika. Kyydissä oli yksi matkustaja. He välttyivät vakavilta fyysisiltä vammoilta. He ovat saaneet muita tukitoimia tapahtuneen johdosta. Samoin Parkanon kouluilla asiaa käsiteltiin niin henkilökunnan kuin lasten kesken heti keskiviikkona

Rikoskomisario Ossi Kaario kertoo, että poliisi selvittää parhaillaan tapahtumien kulkua. Mopoauton kuljettajaa saati loukkaantunutta ei ole vielä pystytty puhuttamaan.

– Poliisi on tavoittanut eräitä silminnäkijöitä, mutta heidän havaintonsa koskevat tapahtumia onnettomuuden jälkeen. Poliisi toivoo, että törmäyshetken silminnäkijät ilmoittautuisivat, jos sellaisia on, sanoo Kaario.

Se tiedetään, että mopoauto kulki Satakunnankatua kohti etelää. Törmäys tapahtui lähellä kaupungintaloa kello 15.11. aikaan. Samoin tiedetään, että jalankulkija tuli mopoauton eteen sen kulkusuuntaan nähden oikealta.

Epäselvää puolestaan on, tapahtuiko onnettomuus suojatien kohdalla vai ei. Poliisi tutkii myös sitä, mikä vaikutus tietä lähellä olevilla koivuilla sekä auringonlaskulla tapahtuneeseen on ollut.

– Tahallisuudesta ei näillä tiedoilla kummankaan osapuolen osalta ole kyse, alleviivaa Kaario.

Havainnot poliisille voi jättää puhelimitse numeroon 0295 415 084 tai sähköpostitse vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Tutkijalautakunta tutkii tapahtunutta myös

Tapahtuneen johdosta on asetettu liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta. Se suorittaa poliisista riippumattoman oman tutkinnan. Lautakunta asetetaan kaikissa kuolemaan johtaneissa sekä valikoiduissa vakavissa onnettomuuksissa.

Onnettomuustutkinta ei ota kantaa syyllisyys- tai korvauskysymyksiin. Keskeisimpänä tavoitteena on liikenneturvallisuuden edistäminen.