A. Lamminmäki Oy osti Marttila Tours Ky:n bussiliikennetoiminnan

Toimitusjohtajat Jouko Marttila ja Ari Lamminmäki paiskasivat kättä liiketoimintakaupan kunniaksi. Vasemmalla Marttila Toursin liikenteestä vastaava Rami Marttila ja oikealla A. Lamminmäen liikennejohtaja Erkki Kallio.

A. Lamminmäki Oy on ostanut Marttila Tours Ky:n tilausliikenne- ja henkilölinjaliikennepalvelut. Kaupassa Lamminmäelle siirtyy 4 pikkubussia ja 4 isoa linja-autoa sekä 2 vakituista kuljettajaa ja 1 keikkatyöntekijä.

Parkanolaisyritysten välinen liiketoimintakauppa astuu voimaan tänään perjantaina 1. marraskuuta. Liiketoimintakauppa ei koske taksiliikennetoimintaa, jota Marttila jatkaa edelleen.

Kaupan jälkeen Lamminmäen kuljetuskalusto on kaikkiaan 46 autoa. Kuljettajia on vakituiset ja keikkatyöntekijät yhteen laskien 45–50 henkeä.

Määrää havainnollistaa se laskelma, että jos kaikki autot saataisiin yhtä aikaa tien päälle, kyytiläisiä mahtuisi lähes 1 500.

Kaikki Lamminmäelle Marttilalta siirtynyt toiminta jatkuu normaalisti ilman mitään muutoksia. Marttila on ajanut tilausajoja ja koululaiskyytejä. Lamminmäki hoitaa myös jo ennen yrityskauppaa Marttilan kanssa sovitut tilausajot. Tästä eteenpäin bussitilaukset siis kuitenkin tulee tehdä Lamminmäeltä.

Yritystensä toimitusjohtajat Jouko Marttila ja Ari Lamminmäki kertovat, että Marttilan bussikyytien siirtymisestä Lamminmäen hoitoon on puhuttu jo vuosia. Yritykset ovat tehneet myös yhteistyötä jo pitkään. Lopullinen päätös liiketoimintakaupasta kuitenkin syntyi vain viikossa.

Yhtenä syynä ajankohdalle oli Lamminmäen tarve lisäkalustolle. Juuri tällä hetkellä on alkamassa pikkujoulusesonki. Lisäksi autoja on oltava myös varalla, koska aina voi sattua jotakin odottamatonta.

Jouko Marttilalla luopumisen takana on myös pitkä työura.

– Olen ollut yrittäjänä 47 vuotta, hän toteaa.
Marttila on virallisesti ollut jo pari vuotta eläkkeellä, mutta ratin takana hänet on silti nähty edelleen joka päivä.

Nyt hän kertoo aikovansa suurimmaksi osaksi luopua ajamisesta. Jos asiakkaat kuitenkin kovasti toivovat ja Jouko Marttilan kalenteriin sopii, hän saattaa heittää vielä satunnaisesti keikkaa.