Parkanon koulujen irtaimistoa nettihuutokauppaan

Parkanon vanhojen koulujen irtaimistoa aletaan lähiaikoina myydä Huutokaupat.com-sivustolla. Sivistysjohtaja Jenni Alppi kertoo, että tavaroita aletaan valokuvata keskiviikkona, ja ensimmäiset saattavat ilmestyä huudettaviksi jo ensi viikolla.
– Kaikki ei tule myyntiin yhtä aikaa, vaan vähitellen, Alppi kertoo.
Tarjolla on monenlaista koulujen irtaimistoa. Keittiöltä tulee esimerkiksi linjastoja, astiastoja ja lämpölaatikoita.
Huonekaluista myydään ainakin pulpetteja, tuoleja, kaappeja ja hyllyjä. Teknisestä välineistöstä myydään videotykkejä, valkokankaita ja tietokoneita. Jonkin verran on myös vanhaa opetusmateriaaleja, kuten opetustauluja ja Alpin mukaan lähes antiikiksi luokiteltavaa fysiikan ja kemian vanhaa tarpeistoa.
– Paljon on kysytty musiikkivälineistä. Huutokauppaan tulee myös soittimia ja äänentoistolaitteita, Jenni Alppi sanoo.
Sen sijaan myyntiin ei ainakaan tässä vaiheessa tule teknisen työn välineitä, kuten työkaluja, eikä urheiluvälineitä. Niillä on Keskustan koululla edelleen käyttöä, sillä talossa on esikouluryhmiä ja harrastuspiirejä.
Myöskään halpa pikkutavara, kuten kirjat tai askartelutarvikkeet, ei tule Huutokaupat.comiin. Jenni Alppi määrittelee, että sivustolle tulee myyntiin isompia kokonaisuuksia ja tavaroita, joilla on arvoa.
– Ehkä harkinnan mukaan voimme itse joskus myöhemmin myydä tätä pientä tavaraa, Alppi pohtii.