Murto Kihniön asemalle ja JussiMattiin

Niskoksella sijaitsevalle Kihniön entiselle asemalle on murtauduttu. Rakennukseen oli menty takaovesta rikkomalla siinä ollut riippulukko. Tätä ennen oli ilmeisesti yritetty sisään radan puoleisesta “paraatiovesta”, koska oven yläosassa sijaitseva ikkuna oli rikottu.
Teon ajankohta ei ole tiedossa, sillä rakennus ei ole jatkuvassa käytössä. Entinen asema on Niskoksen ja Asemanseudun kyläyhdistys ry:n omistuksessa. Yhdistys käyttää sitä erilaisten tapahtumien järjestämiseen, mutta jokapäiväistä toimintaa ei ole.
Yhdistyksen puheenjohtaja Annikki Aro kertoo käyneensä talolla edellisen kerran muutama viikko sitten. Murron havaitsi Aron puoliso tiistai-iltapäivänä mennessään lämmittämään taloa keskiviikkona pidettävää yhdistyksen hallituksen kokousta varten.
Ainoiksi vahingoiksi jäivät rikottu lukko ja ikkuna. Aron mukaan talossa sisällä ei ollut tehty ilkivaltaa eikä mitään ollut varastettu.
– Ei täällä olekaan kyllä mitään vietävää, tiedoksi vain varkaille, että ei kannata jatkossakaan tulla, Aro sanoo.
Murrosta tehdään rikosilmoitus.
Vaikka Niskoksen aseman murron ajankohta ei ole tiedossa, teko osuu sopivasti samaan haarukkaan kuin tiistain vastaisena yönä tehty toinen murto. Viime yönä murtauduttiin Itä-Aureen kauppaan Jussi-Mattiin. Kaupasta vietiin tiettävästi olutta ja kassakoneessa ollut rahalaatikko. Kauppaan oli menty sisälle rikkomalla oven lasi.